Blog

Nieuwe video // Mossery Schetsboek Mixed media review

donderdag 16 augustus 2018 14:51

Leuk dat je weer naar een nieuwe video kijkt! Zelfs als we op vakantie zijn, staat er gewoon weer een nieuwe video online :). Het leek me leuk om wat te laten zien van de Mossery boekjes! 

Hoe begin je een pluktuin?

woensdag 15 augustus 2018 09:16

Het plan was oorspronkelijk om elke week te bloggen over de vooruitgang van de tuin. Dat plan is  mislukt, oeps! Wel blogde ik over het begin, en daarna was het een hele tijd stil. Nu werd het dilemma: waar te beginnen?! First of all: het is zo leuk! Een pluktuin is echt leuker en makkelijker dan ik had verwacht. Natuurlijk kost het tijd, maar het is het dubbel en dwars waard

There’s a new brand in town! Mossery arrived!

dinsdag 7 augustus 2018 14:43

Mossery is in Nederland verkrijgbaar! Bij Splendith vind je vanaf nu deze fijne schets- en notitieboekjes. Mossery stond al een hele tijd op mijn lijst voor de shop. Toen ik ook nog wat vragen van jullie kreeg over dit merk, heb ik het eindelijk ingekocht! Als allereerste leverancier in Nederland, whoopwhoop!

Nieuwe video // Plan met mij Augustus 2018

dinsdag 7 augustus 2018 14:42

Voor het eerst plande ik mijn maand in m'n bullet journal. Er kwamen vorige en deze week namelijk eindelijk bullet journals binnen! Mijn agenda was bijna op, dus tijd voor een nieuw begin.

Hoe gebruik je een zegelstempel?

woensdag 1 augustus 2018 14:41

Al een tijdje staan de mooie zegelstempels van Stamptitude in de shop. Met een zegelstempel kan je jouw kaarten nog mooier en persoonlijker maken. Is het niet prachtig als je een kaart ontvangt dat deze is verzegelt met een mooie stempel? Stamptitude maakt in samenwerking met getalenteerde kalligrafen en ontwerpers prachtige zegelstempels. Die maken jouw uitnodigingen zeker een stukje mooier.

Hoe stel je zelf een Finetec Palet samen?

maandag 16 juli 2018 07:00

In het begin waren er alleen voorgeselecteerde paletten Finetec paletten te verkrijgen. De set met goud en zilver was het eerst te verkrijgen en daarna volgde de palet met 12 pearl kleuren. Inmiddels kan je ook zelf een palet samenstellen! Dus al je favorieten in één palet, perfect! Maar je herkent het wel: hoe meer kleuren, hoe meer keuzestress ;). In de video laat ik zien hoe je het palet samen kan stellen, maar ook alle kleurtjes laat ik kort zien! Hoe je Finetec gebruikt laat ik in een andere video zien, die link ik in de omschrijving

Updates bij Splendith

dinsdag 10 juli 2018 12:01

De laatste weken is er flink wat veranderd bij Splendith. Tenminste er is één grote verandering geweest. Een tijdje geleden kwam de vacature online te staan en inmiddels is Maaike begonnen bij Splendith! Wauw, wat een verschil is het nu al! Maaike begint haar weg al helemaal te vinden, en dat na vier weekjes. 

Blackwing potloden

maandag 9 juli 2018 16:54

De Blackwing potloden vallen op het eerste gezicht vooral op door hun mooie design. Maar dat is zeker niet waar de Blackwing potloden alleen door bekend zijn. De Blackwing potloden zijn bekend door de kwaliteit van het grafiet en de inspiratie die ze door de jaren hebben gegeven. En die verpakking: Super mooi toch?! Is toch mooi meegenomen ;).

Heel wat legendarische Grammy, Emmy en Pulitzer en Academy Award winnaars hebben hun werk gecreerd met Blackwing potloden. Bijvoorbeeld Bugs Bunny van Looney Tunes is met een Blackwing potlood getekend. Ze worden al sinds 1930 gemaakt, maar de productie van de potloden stopte in 1998. Er was te weinig vraag naar de potloden en toen de machine ermee stopte, is de lijn stop gezet. Al snel betaalde fans op Ebay $40,-  voor één potlood. Palomino heeft het potlood geherintroduceerd zodat het weer verkrijgbaar werd. De 602 is de originele versie, maar er zijn ook wat andere soorten bij gekomen.

De beste kalligrafie nib voor beginners: de Nikko G

dinsdag 3 juli 2018 08:00

Wat leuk dat je wil beginnen met kalligraferen. Vindt je het ook zo overweldigend: de hoeveelheid nibs die er worden aangeboden!? Toen ik twee jaar geleden begon met Moderne Kalligrafie, had ik werkelijk geen idee welke nibs ik moest bestellen. Volgens mij heb ik een stuk of 20 nibs besteld in de VS en ben ik ze gewoon gaan proberen. Die problemen wil ik jou besparen, in deze blog vertel ik je met welke nib je het beste kan beginnen.

De beste beginnersnib: de Nikko G

Twee jaar geleden wist nog van niks van kalligrafie. Toen ik begon met oefenen kwam de inkt super lastig van de nibs af. Ik legde het probleem bij mezelf, want na veel oefenen kon ik nog steeds niet fatsoenlijk schrijven. Kalligrafie leek ineens niet meer zo heel leuk. Na alle nibs te proberen waren er een aantal nibs waar ik inkt af kon krijgen. Dat voelde als een overwinning! De nib waar ik het eerst mee kon schrijven was de Nikko G, dit was een erg fijne pen om verder mee te oefenen.

Vlog 12 // Een weekend in PARIJS! Art Supplies shoppen

maandag 2 juli 2018 12:28

Deze video lag al een hele tijd klaar om gemonteerd te worden, en nu staat hij online! Een tijdje geleden gingen we een heerlijk weekend weg naar Parijs. Het weekend zat vol met sightseeing en we gingen naar Art supply shops: BHV Marais, Charvin en Magasin Sennelier. We verbleven in Hotel 'Le Petit Cosy', een heerlijk (betaalbaar) hotel. Locatie was bij twee handige metro stations en we konden de auto dichtbij parkeren. Zeker een aanrader!