Skip to content

Op werkdagen voor 16.00u besteld, vandaag verzonden.

Kundenbewertung 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Search Close

Blog

Onze top vier aquarelpotloden

by Judith Joosten 28 Mar 2024

Aquarelpotloden zijn een speciale categorie aan potloden. De kern van deze kleurpotloden is met water op te lossen. Bij een aquarelpotlood is de vulling gemaakt van een wax met pigmenten. Deze wax is oplosbaar in water. Verder kan je wateroplosbare kleurpotloden gebruiken als een traditioneel potlood, alleen los je kleuren op met water. Deze potloden zijn veelzijdig omdat je zowel nat als droog kan gebruiken. Al deze potloden zijn ook heel goed te gebruiken in combinatie met een gewone aquarelverf.

Hoe gebruik je aquarel potloden?

Je kan deze potloden op drie verschillende manieren gebruiken.

  • Teken ermee als een normaal potlood. In plaats van een oplosmiddel kan je water gebruiken.
  • Experimenteer er meer mee, door het als potlood te gebruiken en een stuk meer water voor een losser effect.
  • Ook kan je het potlood eerst in water dippen en dan met een nat potlood gaan tekenen.

In onze shop verkopen we de top vier meest populaire en beste kwaliteit aquarel potloden. We hebben er meerdere getest, maar uit dit onderzoek en ervaringen op internet is dit onze top vier geworden. Ze hebben alle vier net iets andere eigenschappen. Hieronder een korte opsomming.

  1. Caran ‘d Ache Museum potloden – de premium optie

Deze potloden zijn met hun kwaliteit vergelijkbaar met de Caran ‘d Ache Luminance. Kleurpotloden. Deze potloden zijn vervaardigt met de beste pigmenten en bieden uitstekende lichtechtheid.

Wat deze potloden onderscheid is de zachte kern, waardoor je gedetailleerd kan werken. De kern is lekker zacht, wat handig is in gebruik.

Deze zijn beschikbaar in 76 kleuren

  1. Derwent Inktense – de veelzijdige optie

De Derwent Inktense potloden is het meest veelzijdige potlood van de drie. Wat deze potloden uniek maakt is dat wanneer de kleuren eenmaal aangebracht en gedroogd permanent worden. Dat maakt ze ideaal voor diverse technieken, waaronder natuurlijk aquarel. Maar ook voor mixed media projecten.

In droge vorm gebruik je ze als een kleurpotlood, maar met water gedragen deze potloden zich als een fijne inkt.

Beschikbaar in 100 kleuren.

  1. Faber-Castell Albrecht Dürer – goede prijs/kwaliteit optie

Deze potloden combineren aquarelverf en potlood. Je hebt de controle van een potlood die je kan combineren met de expressie van aquarelverf. Deze potloden hebben een zachte kern, wat je helpt om kleuren te mengen.

Beschikbaar in 120 kleuren.

  1. Caran d’Ache Supracolor – ook goed als ‘gewoon’ potlood te gebruiken

De Caran d’Ache Supracolor is een kunstenaarskwaliteit kleurpotlood en is ook met water op te lossen. Dit is zachtste van de vier, omdat het zo’n zacht potlood is, wordt deze ook regelmatig gebruikt als ‘gewoon’ potlood. 

Beschikbaar in 120 kleuren.

Hopelijk maakt alle informatie je keuze wat makkelijker! Heb je nog vragen? Lees nog even verder op onze blog, of stuur ons een berichtje.

Nog een extra tip: Ben je er nog niet uit welke je graag wil gebruiken? Bestel eens  van elk potlood dezelfde kleur. Dan kan je ze het beste met elkaar vergelijken. Wil je liever niet vier keer dezelfde kleur bestellen? Kies van voor vier kleuren, die niet in de set zitten die je in gedachten hebt. Zo kan je de potloden even goed uitproberen en daarna ook goed gebruiken. 

Liefs,

Judith

 

Prev Post
Next Post
Someone recently bought a
[time] ago, from [location]

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Recently Viewed

Edit Option
Terms & Conditions
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items