De leukste Inktober challenges dit jaar

De leukste Inktober challenges dit jaar

Inmiddels is de jaarlijkse Inktober teken-challenge alweer vrij bekend. Ieder jaar komen er steeds meer leuke en unieke challenges online, waar je tijdens de maand oktober mee aan de slag kan. In deze blog delen we de leukste challenges met je!

Mocht je het nog niet kennen, Inktober is een challenge gestart in 2009 door Jake Parker. Het oorspronkelijke idee is om een maand alleen met inkt aan de slag te gaan - vandaar ook de naam Inktober. Voor elke dag is er een 'prompt', oftewel een woord/onderwerp, wat je gebruikt in je tekening. Door de beperking van materiaal, ben je vooral bezig met het tekenen zelf, de prompts helpen om je uit je comfort zone te halen. Met de challenge kan je jezelf als (beginnend) kunstenaar ontwikkelen door consistent te oefenen.

Het is natuurlijk ook leuk om je resultaten te delen op social media en de resultaten van anderen te zien! Ondertussen zijn er veel verschillende varianten op de officiële 'Inktober' en je kan natuurlijk ook gewoon aan de slag met jouw favoriete materiaal.

Hieronder heb onze favoriete challenges op een rijtje:

Inktober

 

Natuurlijk starten we deze lijst met de prompts van de originele kunstenaar. Dit jaar is er een thema rondom reizen! Leuk ook van deze challenge dat er heel veel mensen aan mee doen, genoeg inspiratie dus van anderen die hun werk gaan delen rondom de prompts.

Peachtober

 

Peachtober is een van de andere populaire challenges tijdens oktober. Deze prompt list heeft random challenges, maar ze zijn wel heel toegankelijk. Gebaseerd op jouw stijl kun je het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. 

Drawing Parade

 

De Drawing Parade challenge focust zich op dieren en de natuur. Super leuk als je daarmee wil oefenen.

Calmtober

 

Calmtober wordt georganiseerd door Kristiãna, zij werkt zelf vaak met gouache en watercolors. Deze challenge heeft om de dag een prompt. Dit maakt het wat makkelijker om te volgen. Het thema omarmt het knusse herfstgevoel. 

Birdtober

 

Mocht je nou net de vogeltjescursus van Anne van Goudenlijntjes hebben gedaan, of vindt je vogeltjes tekenen nou heel leuk? Dan is deze challenge iets voor jou! Er zijn twee lijsten, eentje voor vogels uit Noord Amerika, en eentje met internationale vogels. 

Talens'Tober

 

Voor hun 125e verjaardag organiseert Royal Talens, Talens'Tober. Ze zijn helemaal in de feeststemming. Als je met deze challenge mee doet met hun materialen, en dit deelt, dan maak je kans op leuke prijzen!

Bloomtober

 

Bloomtober is het laatste van dit rijtje. Peggy organiseert het dit jaar weer, met het thema van giftige bloemen en planten.

Tot slot, vergeet niet dat dit een leuk evenement is om aan mee te doen, maar doe het lekker op jouw eigen tempo. Red je het niet om alle 31 prompts te maken? Geen probleem, kies dan je favoriete prompts uit, of doe alleen maar mee op de dagen dat het ook goed uitkomt. Het meest belangrijke is dat je er plezier in hebt!

Alvast veel plezier met tekenen!

Liefs,
Judith

Trefwoorden:
Ouder bericht Terug naar Blog
Over de auteur

Over de auteur

Judith, eigenaar Splendith

Elke keer al wilde ik iets moois maken, dan kon ik niet de goede materialen vinden. Avonden lang struinde ik online naar kwalitatieve en vrolijke knutselmaterialen voor mijn projecten.

Daar begon het idee voor een shop, met een selectie van mooie materialen.

Met de blog en materialen hoop ik je te inspireren om creatief aan de slag te gaan.

Lees meer over ons

Over Splendith

'Create the things you wish existed'

​Alleen maar kwalitatieve, blije en leuke materialen vind je bij Splendith! Bij ons vind je een selectie aan materialen die je ergens anders misschien niet zo snel ziet.

Ben je op zoek naar mooie DIY materialen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.