Schetsboeken

Ben je op zoek naar een mooi canvas dat je elke dag met je mee kan nemen? Een schetsboek kan er wel mooi uit zien, maar belangrijker: is hij ook fijn om in te schilderen? We hebben een hele mooie verzameling aan schetsboeken om in te aquarellen of om met mixed media aan de slag te gaan.

Vertellen je graag welk schetsboek waarvoor geschikt is.

Keuzes voor schetsboeken

Keuzes voor schetsboeken

Tekenen

Hierin kan je vooral met droge materialen kan werken. Hierin werk je met kleurpotloden, fineliners en markers op water basis. Een nat materiaal als inkt kan je hierin gebruiken in dunne lijnen.

Bekijk ze hier

Mixed media

Geschikt voor het gebruik van zowel natte als droge materialen. Het papier is wat dikker dan tekenpapier en hierop kan je dunne washes met natte materialen gebruiken.

Bekijk ze hier

Aquarel

Schetsboeken waarin je met aquarelverf kan werken. Het papier van deze schetsboeken kan veel water aan. Beschikbaar met papier vanaf 200gram in diverse prijsklassen.

Bekijk ze hier

100% katoen

Ben je fan van 100% katoen papier? Dat is ook beschikbaar in schetsboekvorm. Heel fijn papier om nat-in-nat mee te werken. Beschikbaar in zowel hot als cold pressed.

Bekijk ze hier.

Onze merken schetsboeken

Etchr

Etchr

Alle. Etchr schetsboeken zijn gemaakt met 100% katoen papier. Dit papier werkt het fijnste wanneer je nat-in-nat werkt. Ze zijn prachtig gebonden en bij de meeste formaten kan je kiezen uit zowel een portrait als landscape formaat. Of kies voor een accordion schetsboek, die je helemaal kan uittrekken.

Bekijk Etchr
Hahnemühle

Hahnemühle

Dit Duitse papier merk, maar betrouwbare schetsboeken. Van Hahnemühle shop je bij ons het Watercolor book, met fijn cellulose papier. Of shop het zigzag boek met 300 grams papier, die je helemaal kan uitvouwen. Of kies voor een toned schetsboek met beige of grijs papier. Ook de 100% katoenen schetsboeken van Hahnemühle zijn heel fijn om in te werken.

Bekijk Hahnemühle
Mossery

Mossery

Mossery maakt schets- en notitieboeken waar je heel blij van wordt! De boekjes zijn niet zomaar mooi, er zit ook een goed idee achter. Want wat heb je aan een notitie- of schetsboek als het papier niet fijn werkt? De boeken van Mossery zijn allemaal voorzien van een mooie kaft én superfijn papier. Het complete plaatje van Mossery klopt, en daarom verdienen ze zeker een plekje in de shop.

Bekijk Mossery
Seawhite

Seawhite

De Seawhite schetsboeken krijgen eigenlijk onterecht niet zoveel aandacht. Het gewicht van het papier schrikt snel af, omdat je denkt er niet met natte materialen in te kunnen werken. Met het 140 grams papier kunnen ze meer aan dan je denkt. Ook zijn ze fijn om met kleurpotloden in te schetsen en is het papier helder wit. Niet onbelangrijk: de vierkante boeken bevatten lekker veel pagina's om extra veel te schetsen.

Seawhite
Stillman & Birn

Stillman & Birn

De schetsboeken van Stillman & Birn zijn perfect voor het gebruik van mixed media in een schetsboek. Het 270 grams papier ondersteunt het aanbrengen van meerdere wassingen verf en trekt niet snel krom. Het 150 grams papier houdt mixed media met lichte washes. De schetsboeken zijn beschikbaar in Hardcovers, softcovers en wirebound.

Bekijk Stillman&Birn

Bekijk al onze schetsboeken