Doorgaan naar content

Op werkdagen voor 16.00u besteld, vandaag verzonden.

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

Deze materialen gebruik je voor papieren bloemen

door Judith Joosten 04 Jul 2023

Wat heb je allemaal nodig om zelf papieren bloemen te maken? Ik laat het je zien in deze nieuwe video. En spoiler alert: er volgen de komende weken video tutorials voor deze papieren bloemen!


Deze soorten bijzondere soorten crêpe-papier gebruik ik graag:

Al deze soorten papier zijn beschikbaar in hele fijne tinten: perfect geschikt voor schakeringen in net écht lijkende papieren bloemen. Je kan ook alle soorten papier zelf verven, of bijvoorbeeld kleuren met pastels oid. Voor verven geldt: het papier wordt alleen even zacht als het nat is. Zodra het weer droog is, gebruik je het zoals eerder.

Crêpe-papier 180grams papier

Dit papier is lekker dik en stevig en kan ontzettend uitrekken! Perfect stevig papier om ook wat grotere bloemen mee te maken. De rollen zijn 50cm hoog en je kan met gemak zulke grote stevige blaadjes met papier maken, zonder versteviging.

60 grams crêpe-papier

Wat fijner crepepapier, geschikt voor fijn werk, of bloemen met heel veel blaadjes. 

Gloria doublette papier

Dit Gloria crêpe-papier heeft een verschillende kleur voor- en achterkant. Het 90grams papier heeft weinig structuur, maar blijft wel lekker stevig. 

Voor tape gebruik ik zowel Parafilm als papieren bloemisten tape. Parafilm is een rekfolie. Door het uit te rekken en over elkaar te trekken blijft het aan elkaar vastzitten. Bij het papieren bloemisten tape komt er wat lijm vrij als je het uit elkaar trekt.

Voor lijm kan je zowel hobbylijm als een lijmpistool gebruiken. Zelf gebruik ik het liefst een lijmpistool. De lijm is niet nat en koelt heel snel af, en dan zit het blaadje meteen vast. Bij hobby lijm wordt het papier nat en daardoor kan het papier sneller scheuren. Wel is hobbylijm erg handig voor kleine dingen vast te maken. Tacky glue van Aleene's is een erg fijne lijm voor dit werk. 

Bloemdraad gebruik je voor de steeltjes, ik vind zelf 1.5 erg handig: lekker stevig. Je kan ook meerdere dunne ijzerdraden bij elkaar binden.

Een combinatietang is handig om bloemdraad mee te kunnen knippen. Je kan hier ook eenvoudig lusjes mee buigen.

Ten slotte zijn boeken een ontzettend leuke inspiratie, die boordevol staan met leuke tips en technieken. Wel allemaal in het engels, maar heel fijn te volgen met duidelijke stap-voor-stap instructies.

Liefs,

Judith

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items