FLORAL FRIDAY // Minimalistische kerstkrans DIY tutorial – Splendith
Doorgaan naar content

LET OP! Ivm beurs dit weekend versturen we niet vanaf do 13.00u. Bestellingen t/m maandag worden ma of di verzonden.

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

FLORAL FRIDAY // Minimalistische kerstkrans DIY tutorial

door Judith Joosten 15 Dec 2017

Vandaag post ik de tweede DIY voor kerst: een DIY om zelf een kerst krans te maken. Minimalistische kerstkrans, ik hou ervan! Zo leuk om een nieuwe variant te maken op de tradionele kerstkrans. Die vind ik overigens nog steeds prachtig. Maar ja waarom iets kopen als je super easy zelf iets unieks kan maken? In de winkel kon ik nergens zoiets vinden, dus ging ik natuurlijk gewoon zelf aan de slag!

Benodigdheden voor de Minimalistische kerstkrans:

  • Rond messing profiel 1mx0,6cm (zoiets als dit) Bij elke bouwmarkt hebben ze deze pijpjes.
  • Een emmer
  • Sterk tape, zoals gaffer of ducktape
  • Bloemdraad
  • Groen en evt bloemen (ik gebruikte: verschillende dennentakken, olijftakken, rode besjes en fijne eucalyptus, de witte bloemetjes is Eustoma)
  • Snoeischaar​
  • Eventueel touw

Zo maak je de kerstkrans
Ik kon nergens een mooie gouden rondje vinden, dus besloot het zelf te maken. Het ronde messing profiel is nu nog een rechte buis, die kan je mooi rond buigen met behulp van een emmer. Buig het profiel er met zorg omheen zodat je een mooie ronding krijgt. Buig steeds een klein stukje van de het profiel. Als je het profiel voldoende hebt gebogen, kan je de uiteinden met Gaffertape aan elkaar tapen. Daarna heb ik nog eventjes wat groen floral tape eroverheen geplakt, maar dat hoef je natuurlijk niet te doen. Dit was alleen om het zwart te maskeren.

Daarna heb ik alle takken vast in kleinere takjes geknipt. De takjes bind je met daarna met bloemdraad of dun ijzerdraad om het profiel heen. Je kan dit natuurlijk helemaal naar je eigen smaak doen! 

Het mooiste is om de krans op te hangen op een spijker aan de muur. Misschien net op de plek waar je anders een lijstje hebt hangen? Anders kan je een touw gebruiken om de kerstkrans op te hangen.

Zo maak je dus die minimalistische kerstkrans! Ik heb er altijd een beetje moeite mee om het minimalistisch te houden, dus maakte ik er maar meteen drie ;). 

I hope you like it <3

Liefs,
Judith

 

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items