Doorgaan naar content

Op werkdagen voor 16.00u besteld, vandaag verzonden.

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

Irodori Gouache: Een mooie aanvulling op Holbein gouache

door Judith Joosten 28 May 2024

Gouache is een geliefd medium vanwege de rijke pigmenten en de dekkende kleuren. De Holbein gouache is populair door de kwaliteit van deze verf en levendige pigmenten. Als aanvulling op hun gouache collectie is er nu een aanvullende reeks, namelijk de Irodori Gouache. In deze blog vertel ik je meer over de Irodori Gouache en wat er bijzonder is aan deze unieke verf.

Holbein is met recht een bekend merk met hun kunstenaarsmaterialen en voert twee verschillende lijnen met gouache. Ze voeren deze twee lijnen: de standaard Holbein Gouache en de Holbein Irodori Gouache. In deze blog vertel ik je waarom de Irodori Gouache zo'n mooie aanvulling is. Samen met de standaard Holbein Gouache reeks heb je de meest prachtige kleuren collectie.

Wat is Holbein Gouache?

Holbein Gouache is al jaren favoriet door de levendige kleuren, uitstekende dekking en gladde consistentie. Hij is lekker 'glad' en makkelijk uit te smeren. De hoge pigmentconcentratie resulteert in intense en heldere kleuren. Ook deze gouache is ideaal voor bijvoorbeeld illustraties en grafisch ontwerp, maar ook voor fine art schilderijen. Holbein heeft door de aanvulling van de Irodori gouache de grootste variatie aan gouache kleuren in het assortiment.

Holbein Irodori Gouache biedt een uniek palet dat geïnspireerd is door traditionele Japanse kleuren en esthetiek. Het woord "Irodori" betekent "kleur" in het Japans, en deze serie brengt de subtiliteit en harmonie van de Japanse natuur en kunst tot leven.

De Unieke Eigenschappen van Holbein Irodori Gouache

  1. Traditionele Japanse Kleuren

De Irodori Gouache onderscheidt zich door een palet dat subtieler en natuurlijker is dan de standaard Holbein Gouache. De kleuren zijn geïnspireerd door de seizoenen en de natuur, met tinten die vaak voorkomen in traditionele Japanse kunst. Dit maakt het een uitstekende keuze voor kunstenaars die op zoek zijn naar verfijnde, gedempte kleuren om hun werk te verrijken.

  1. Hoge Pigmentkwaliteit

Net als de standaard Holbein Gouache, heeft de Irodori Gouache een hoge pigmentconcentratie, wat zorgt voor rijke en consistente kleuren. De verf behoudt zijn helderheid en intensiteit, zelfs als deze wordt verdund met water, waardoor het perfect is voor zowel gedetailleerd werk als grote kleurvlakken.

  1. Velvet matte Afwerking

Een kenmerk van gouache is de prachtige matte afwerking. Deze afwerking minimaliseert reflecties en geeft kunstwerken een mooie, fluweelachtige uitstraling. Het matte effect helpt ook bij het maken van reproducties en het presenteren van kunstwerken zonder ongewenste schittering. Uiteraard hebben al onze gouaches uit de shop deze afwerking.

Het Combineren van Holbein en Irodori Gouache

Het combineren van de standaard Holbein Gouache met de Irodori Gouache biedt kunstenaars heel uitgebreid kleurenpalet. Je kan beide reeksen gouache ook met andere merken gouache combineren zoals met de Winsor&Newton, Daniel Smith of Talens Gouache. Hierbij enkele redenen hoe je beide lijnen of verschillende merken met elkaar kan combineren:

  • Kleurenmixen

Experimenteer met het mengen van kleuren uit beide lijnen om unieke tinten te creëren. Holbein Gouache meng je makkelijk met elkaar, zo krijg je weer nieuwe en unieke kleurcombinaties. Zo krijgen jouw kunstwerken een unieke en persoonlijke look :).

  • Thema's en Seizoenen

Kies je kleurenpalet afhankelijk van het thema of seizoen wat je schildert. Voor alle basiskleuren kan je het makkelijkste Holbein Gouache gebruiken, terwijl de Irodori Gouache perfect is voor traditionele, natuurlijke of minimalistische werken. Uiteraard kan je jouw kleurenpalet aanpassen aan het seizoen waarin je schildert. Per seizoen is er een prachtig palet beschikbaar.

Extra tips voor het Gebruik van Holbein Irodori Gouache

  • Gebruik de Juiste Penselen: Voor het beste resultaat gebruik je synthetische penselen die zowel stevig als flexibel zijn.
  • Meng op een Palet: Meng kleuren op een apart palet om de intensiteit en mengbaarheid beter te beheersen.
  • Waterbalans: Experimenteer met de hoeveelheid water die je toevoegt voor verschillende effecten, van dekkend tot transparant.
  • Bewaren: Bewaar je verf goed afgesloten en op een koele, droge plaats om de kwaliteit te behouden.

Conclusie

Holbein Irodori Gouache is een mooie aanvulling op de standaard Holbein Gouache, met unieke kleuren die geïnspireerd zijn door de Japanse natuur en traditie. Door beide lijnen van Holbein te combineren, krijg je een nog groter aanbod aan kleuren. Of je nu een ervaren kunstenaar bent of net begint, de kans is groot dat je de kleuren van de Irodori Gouache reeks wel kan waarderen ;).

Liefs,

Judith

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items