PERSONAL // Plannen voor de pluktuin van 2019!

Mijn pluktuin in 2018 was een succes. Ik heb er écht ontzettend veel bloemen uit kunnen plukken én ook heel veel voldoening uit gehaald. De combinatie van het buiten zijn, handen in de grond en het plukken uit eigen tuin was nog leuker dan in had verwacht! Nu kreeg ik vorig jaar al zoveel vragen over de tuin dat ik dacht: ik neem jullie in 2019 mee in alles wat ik leer in de tuin. Ik ben ervan overtuigd dat jij, hoe klein of groot je tuin ook is, heel veel plezier kunt halen uit tuinieren!

Halverwege afgelopen zomer was ik al plannen aan het maken voor de pluktuin voor dit jaar. Gelukkig is het voorjaar eindelijk in Nederland aangekomen en kan ik bijna gaan beginnen met het zaaien van de plantjes. Dat leek me een perfect moment om te beginnen met de blogreeks. Ik neem je tijdens deze blogs mee in al mijn plannen. Bij elk stapje vertel ik je hoe jij er zelf mee aan de slag kunt gaan!

Wat zijn mijn plannen voor 2019?

In 2018 had ik strenge keuzes gemaakt om niet teveel verschillende planten te zaaien. In 2019 mag het dus allemaal een stuk groter en meer. En een fijn plekje om te zitten, dat zou de perfecte aanvulling zijn :).

1. Meer verschillende planten

Komend jaar ga ik meer plantjes proberen dan vorig jaar. Ik heb nog niet het aantal verschillende zaadjes durven tellen, maar dat zijn er heel wat. Impuls aankoop van vorige week heb ik nog niet bij te verzameling gezet ;).

Ik kies bij zaadjes bijna altijd voor éénjarige planten. Het voordeel van éénjarige planten is dat ze hetzelfde jaar nog bloemen produceren en meteen vrij groot worden. Over de keuze van planten kom ik in een volgende blog nog terug, want daar heb ik nog veel meer over te vertellen ;).

2. Een groter oppervlakte

Vorig jaar stonden alle planten eigenlijk veel te dicht op elkaar, het ontkiemen was zó goed gegaan dat ik veel te veel planten had om te poten. Uiteraard wilde ik die niet zomaar weg doen, maar ik had maar een klein stukje grond voorbereid voor de planten.

Ook omdat het zo goed ging, wil ik dit jaar graag meer verschillende soorten planten kweken, zodat ik over het hele zomer seizoen mooie bloemen kan plukken. Om meer plantjes te laten groeien en ze voldoende ruimte te geven, had ik natuurlijk ook meer ruimte nodig. Die ruimte is er al, omgeploegd en wel. Ik heb het stuk nog niet opgemeten, maar het is ongeveer 100m2 extra naast de stukken van vorig jaar. I’m so excited!

Wat ik daarbij wel belangrijk vind: Tuinieren wil ik als hobby doen, dus met een half uurtje per dag moet ik het onder controle kunnen houden. Omdat ik zelf de neiging om dingen groot aan te pakken, vind ik dat eigenlijk nog het lastigste ;).

3. Een fijn plekje om in de pluktuin te zitten

Een eenvoudig bankje met een tafeltje, daar moet een mooi plekje voor komen. Het lijkt me heerlijk om midden tussen de bloemen te zitten, om te kijken hoe druk de bijtjes zijn. Of om met m’n laptop op tafel om blogs te schrijven. Of om er emmers vol met bloemen op te kunnen plaatsen. Kortom: ik zie mezelf er al zitten.

In de volgende blog vertel ik welke voorbereidingen je moet treffen voor een pluktuin! Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

 

Ik wil alles weten over de pluktuin! Stuur me updates!

* indicates required
E-mailadres *
Voornaam *
 
The cookie settings on this website are set to 'allow all cookies' to give you the very best experience. Please click Accept Cookies to continue to use the site.
Yay, je hoort erbij! <3
This email has been registered