Doorgaan naar content

Op werkdagen voor 16.00u besteld, vandaag verzonden.

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

De beste kalligrafie nib voor beginners: de Nikko G

door Judith Joosten 03 Jul 2018

Wat leuk dat je wil beginnen met kalligraferen. Vindt je het ook zo overweldigend: de hoeveelheid nibs die er worden aangeboden!? Toen ik twee jaar geleden begon met Moderne Kalligrafie, had ik werkelijk geen idee welke nibs ik moest bestellen. Volgens mij heb ik een stuk of 20 nibs besteld in de VS en ben ik ze gewoon gaan proberen. Die problemen wil ik jou besparen, in deze blog vertel ik je met welke nib je het beste kan beginnen.

De beste beginnersnib: de Nikko G
Twee jaar geleden wist nog van niks van kalligrafie. Toen ik begon met oefenen kwam de inkt super lastig van de nibs af. Ik legde het probleem bij mezelf, want na veel oefenen kon ik nog steeds niet fatsoenlijk schrijven. Kalligrafie leek ineens niet meer zo heel leuk. Na alle nibs te proberen waren er een aantal nibs waar ik inkt af kon krijgen. Dat voelde als een overwinning! De nib waar ik het eerst mee kon schrijven was de Nikko G, dit was een erg fijne pen om verder mee te oefenen.

Met de Nikko G kalligrafienib kan je het gevoel van een ‘pointed pen’ ervaren, zonder dat je gefrustreerd raakt. De Nikko G is een medium flex nib, en is een vergevende nib als je wat meer druk zet. Wel krijg je met deze pen het gevoel voor het maken van mooie dikke 'downstrokes'. Een bijkomend voordeel van de Nikko G is dat de nib vrij veel inkt 'vasthoudt'. In tegenstelling tot de flexibele nibs, heb je niet meteen een klodder inkt op je papier liggen als je de verkeerde druk uitoefent op de nib.

Je eerste nib is een opstapje 
De eerste nib waar je mee leert schrijven, hoeft niet meteen je favoriete nib te worden. Het helpt je wel bij het leren van de basics van moderne kalligrafie. Begin je te snel met super flexibele nibs, zal je vooral veel inktvlekken op je papier maken. Het zou zonde zijn als je gefrustreerd raakt van de flexibele nibs, terwijl je met de Nikko G al snel veel plezier hebt. Omdat ik meteen met té flexibele pennen wilde kalligraferen, was de ontspanning er snel vanaf. Na een tijdje met de Nikko G te schrijven, stapte ik snel over naar de Zebra G.  Daarna stapte ik snel over naar de Zebra G en nu schrijf ik het liefste met flexibele nibs.

Flexibele kalligrafie pennen zijn stap 2
Zodra je het druk uitoefenen een beetje onder controle hebt, dan is het leuk om flexibelere nibs uit te proberen.  Ik maak snel een blog over flexibele nibs, keep you posted!

Liefs,
Judith

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items