Doorgaan naar content

Op werkdagen voor 16.00u besteld, vandaag verzonden.

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

Dit zijn de basis materialen voor Acrylverf

door Judith Joosten 29 Jun 2022

Al meerdere keren was ik begonnen op een doek te schilderen. Inmiddels is dat alweer 6 jaar geleden, en jup: dat was op een doek van de Action. En weet je wat leuk is? Dat was de beste stap die je kan zetten: niet perse de stap naar de Action ;), maar het was de eerste stap. Om het gewoon eens uit te proberen. Die eerste drempel, maak die zo laag mogelijk voor jezelf. Zolang het schilderen plezier geeft, dan is het goed. Gewoon iets nieuws leren. Ik hou er zelf van om gewoon te doen en dan te leren. Ik ben blij dat ik inmiddels veel fijnere verf heb gevonden: maar beginnen blijft het meest belangrijk! :).

Gelukkig is het niet ingewikkeld om te starten met acryl. Je kan heel makkelijk starten, hiervoor heb hebt 5 tot 10 tubes met verf nodig en een aantal aanvullende materialen. 

Natuurlijk heb je materialen nodig om aan de slag te gaan. Hieronder licht ik ze kort toe: 

  • Verf

In ieder geval 5: rood, geel, blauw, wit, zwart) Wil je makkelijk (en voordelig) beginnen? Kies dan deze Amsterdam acryl set 120ml. Wil je kleiner werken, dan is de set met 20ml tubes ook fijn.

Tip: Leer kleuren mengen!
Om kleuren te mengen, heb je de basis van de kleurentheorie nodig. Misschien heb je dit al vaak voorbij zien komen, maar er nog niet eerder wat mee gedaan? Je leert dit echt door jezelf te beperken en maar 4-10 tubes verf te gebruiken. Het is oprecht makkelijker dan je denkt. Je leert dit door te doen, dus pak zo meteen je materialen erbij en deze blog + video!
  • Penselen

Afhankelijk van hoe groot je gaat schilderen, passen daar penselen bij. Ga je groter schilderen, dan zijn deze penselen van Amsterdam fijn. Deze hebben een langere steel. Ga je kleiner werken? Dan zijn de Princeton Select en Velvetouch beide erg fijn. In onze shop worden alleen synthetische penselen verkocht. Lees hier waarom.

  • Een doek, papier of panelen

Zelf vind ik met acryl het fijnst werken op doek, zoals canvas of linnen. Met een doek kan je in lekker veel lagen kan werken. Ook is een canvas al geprimed. Bijkomend voordeel is, dat je makkelijk opnieuw kan beginnen op een canvas. Gewoon weer een nieuwe witte of gekleurde basis laag en je kan weer beginnen.

Papier is ook een goede optie. Wil je op papier werken? Smeer je papier dan eerst in met een laag gesso: dan pakt de acryl verf beter. Je maakt met gesso een voorbereidende laag voor je verf.

Verder kan je met acrylverf ook werken op panelen van of canvas. Hier heb ik zelf nog te weinig ervaring mee om er meer over te delen.

  • Een bak voor water

Fijn als deze een beetje groot is, zodat je makkelijk je penseel kan wassen. Een oude glazen pot werkt ook top. 

  • Schone doeken

Je kan een rol keukenpapier gebruiken, om restanten verf van je penselen af te halen. Of een oude handdoek. Die handdoek kan je steeds weer opnieuw gebruiken. Wel zo duurzaam :).

  • Iets om op te mengen

Een mengpalet kan heel simpel zijn, zoals een oud bordje. Probeer dan wel je restanten zo weinig mogelijk met water weg te spoelen. Het blijft verf met een groot onderdeel acryl(oftewel plastic) Wat ik zelf fijn vindt is een afscheurbaar mengpalet. Zodra de overgebleven verf is opgedroogd, kan ik de restanten weggooien.  

En dan hoef je nog maar twee dingen te doen:

  • Materialen bestellen in de shop
  • Te beginnen

Veel plezier!

Liefs,

Judith

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items