Doorgaan naar content

Op werkdagen voor 16.00u besteld, vandaag verzonden.

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

Neem deze teken materialen mee op vakantie!

door Judith Joosten 13 Jun 2022

Op vakantie naar Mallorca nam ik wat meer materialen mee dan normaal, om te testen welke materialen fijn waren om mee te nemen. Het is fijn om een selectie te gebruiken. Zo hoef je weinig keuzes te maken over je materialen en begin je makkelijker met tekenen.

Bij deze materialen heb ik niet echt rekening gehouden met gewicht. Ze zijn makkelijk in je tas te stoppen als je een stadje gaat bezoeken. Genieten toch; lekker op een terrasje met een cocktailtje of koude cola: en tekenen of schilderen maar.

1. Talens schetsboekje

Deze schetsboeken had ik nog niet genoeg op waarde geschat. Wat zijn deze schetsboekjes fijn. Niet alleen voor op reis, maar ook gewoon voor thuis. Deze vakantie wilde ik mezelf stimuleren om losser te werken. Gewoon veel maken en dan beter worden. Bij een duurder schetsboek ben ik vaak te voorzichtig en is de drempel hoger om dingen te maken. In dit schetsboek was ik niet bang om te experimenteren. Het is voor mij een schetsboek om vrij te tekenen en schilderen. Geef jezelf een opdracht voor dit schetsboek, en plezier gegarandeerd.

2. Pentel Aquash, meerdere

  Dit is echt een must als je op vakantie gaat, en lekker wil schilderen. In het reservoir zit water, en er blijft steeds genoeg water door de haren heen gaan. Heb je wat extra water nodig? Dan knijp je zachtjes in het reservoir.

  Ik nam de broad en small mee, heel fijn om twee diktes mee te nemen. Voor gedetailleerdere dingen en losser werk. Je hebt eventueel ook nog een medium.

  Tip: neem ook een keukenpapiertje mee, zodat je de punt schoon kan maken. Je kan deze vervangen met servetjes oid. Ik maakte deze vast in de oprol etui. 

  3. Oprol etui met potloden & markers

  Deze gebruikte ik heel vaak. In de rol passen ongeveer 20 potloden, twee fineliners, de Fudenosuke zwart/grijs, een posca marker voor highlights, en twee grafietpotloden. Ook verstopte ik hier het keukenpapiertje in om het penseel schoon te maken.

  Ik vind dit fijner dan een etui met rits. Je rolt de etui makkelijk uit op de grond of tafel en je hebt de materialen overzichtelijk bijdehand. 

  4. Katoen schetsboek

  Deze had ik semi goed ingeschat, het enige dat ik verkeerd had gedaan, was het formaat. Ik nam een a4 mee: maar die was toch iets te zwaar om dagelijks mee te nemen. Wel fijn om wat groter te werken bij het hotel of appartement. Voor nat in nat werken, blijft katoen een stuk fijner. Ik zou de volgende keer een a5 formaat meenemen. Of bijvoorbeeld een zigzag, zodat je het papier kan uitvouwen.

  5. Aquarelset

   Ik nam zowel de Daniel Smith 24 set mee, en de Holbein Opaque colors mee. Ik heb beide evenveel gebruikt. Het fijne en unieke van de opaque cake colors is dat je ze zowel als een gouache en aquarel kan gebruiken. Ook qua kleurenbereik vind ik 24 stuks erg fijn. De set met aquarel, is vanwege de napjes makkelijk mee te nemen en handig in gebruik onderweg. En de kleuren van Daniel Smith zijn prachtig!

   Wil je een kleinere set meenemen? Deze en dit Cotman sets zijn ook heel fijn.

   6. Klemmetjes

    Heel simpel, maar heel handig: klemmen om je schetsboek open te laten liggen.

    Wat miste ik tijdens de vakantie:

    Vlak voor vertrek heb ik de selectie Acryla uit mn tas gegooid: ik was bang dat mijn koffer te zwaar was. Had uiteindelijk nog 6 kilo over, maar geen Acryla mee. Ik vond het jammer om niet met verf te kunnen werken. Het was leuk geweest om wat proefjes te maken van bijvoorbeeld landschappen in acryl gouache. Volgende keer beter 😉.

    Ook had ik graag wat brushpennen mee willen nemen: zoals de Ecoline brushmarkers of Tombow. Deze waren heel fijn geweest om vlakken losjes mee te vullen.

    Ga je nog op vakantie? Dan wens ik je vast een hele fijne vakantie & veel teken/schilder plezier! 😊😎🏝

    Liefs,
    Judith

    Vorige post
    Volgende post
    Iemand kocht recent een
    [time] geleden, vanuit [location]

    Bedankt voor je inschrijving!

    Dit e-mailadres is al geregistreerd!

    Shop de set

    Kies opties

    Recent bekeken

    Bewerk opties
    Algemene voorwaarden
    this is just a warning
    Login
    winkelwagen
    0 items