Doorgaan naar content
Op werkdagen voor 16.00u besteld, dezelfde dag verzonden!
Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

FLORAL FRIDAY // Stijlvolle papieren bloemen als kerstversiering tutorial

door Judith Joosten 09 Dec 2017

Leuk dat je er weer bent met Floral Friday! Per ongeluk weer een keer op zaterdag in plaats van vrijdag ;). Maaar dit keer met video. Dus het duurde iets langer dan gepland. Toen ik dit mooie metallic papier bij mijn leverancier voorbij zag komen, werd ik meteen geinspireerd om er mooie kerstversiering mee te maken. Super tof toch om dit op een cadeautje te doen, of je kerstboom mee te versieren? In de tutorial gebruik ik metallic papier maar je kan hier natuurlijk elke kleur Florist crêpe-papier voor gebruiken. Zo kan je bloemen maken die in je juiste sferen passen. En het is een super easy bloem! Dus jij kan het ook :).

Een videotutorial!
Misschien heb je mijn vorige blog al gelezen? Hierin plaats ik mijn eerste vlog online en lees je dat ik meer video's ga plaatsen. Misschien kijk je zelf ook vaak YouTube filmpjes? Ik ben er daar in ieder geval eentje van ;). Sommige personen vind ik erg leuk om te volgen en als ik op zoek ben naar materialen kom ik ook vaak op Youtube uit. Wat zijn jouw favoriete Youtubers? Video's zijn gewoon een stuk persoonlijker en vaak leuk om te kijken. In plaats van er alleen over te praten, begin ik er maar gelijk mee: als in vandaag. In plaats van alleen afbeeldingen, kan je nu de tutorial ook als video bekijken! 

Benodigdheden:

Video tutorial papieren bloem

Foto Tutorial

Stap 1: Maak het midden van de papieren bloem
Je bind een aantal meeldraden bij elkaar met floral tape. Door het uit elkaar te trekken komt er wat lijm vrij en blijft de tape goed zitten. Je knipt een stuk bloemdraad doormidden met de combinatietang. Het binnenste stukje van de tang is een kniptang. Daarna maak je een klein lusje aan de bovenkant. Hierdoor voorkom je dat zo alles van het ijzerdraadje afglijd. Dan tape je de meeldraden vast aan het ijzerdraad. Het midden van de bloem is nu klaar. 

Stap 2: Knip de blaadjes voor de bloem
Knip vijf blaadjes. Je knipt eerst een strook in de hoogte van de blaadjes. Dan knip je stroken van ongeveer 3 cm breed. Duw met je duimen de vorm in de blaadjes. Knip de bovenkant dan rond en de onderkant toe. 

Stap 3: Details
Vouw de onderkant van het blaadje om, doe er een beetje lijm op en plak de blaadjes dan gelijkmatig om het steeltje heen. Voordat je de blaadjes naar beneden vouwt, tape je eerst de blaadjes nog goed vast. Je gebruikt hier weer floral tape voor, tape over het gevouwen stukje heen, helemaal tot beneden.

YOU DID IT :).

Heb je vraagjes? Stel ze hieronder in de comments.

Liefs,
Judith

 

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items