Doorgaan naar content
Op werkdagen voor 16.00u besteld, dezelfde dag verzonden!
Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

Het eerste jaar van een webshop

door Judith Joosten 22 Nov 2017

In het afgelopen jaar heb ik mega veel nieuwe dingen geleerd over ondernemen maar ook over mezelf. Ik kan je wel vertellen dat je als ondernemer echt door ups en downs gaat. Het ene moment denk je: dit is echt awesome en daarna denk je: waar ben ik in vrédesnaam mee bezig. Deze week geef ik je een aantal inkijkjes in Splendith en ik begin met een aantal hilarische ups en downs, MET foto's ;). Want blunders en fantastische momenten lossen elkaar dagelijks af. Hiervoor ben ik het fotoarchief van mijn telefoon maar langs gegaan, want die markeert alle bijzondere momenten wel :).

Het grappige is dat eigenlijk alle ups samen gaan met downs. Want eigenlijk met alle gebeurtenissen die super gaaf waren, moest ik wel de nodige angsten overwinnen. Dus dat je het weet: ik vind taken dagelijks spannend. Maar dat houdt het wel elke dag uitdagend :). Ik kan mijn studio bijvoorbeeld nooit opgeruimd houden en voorraad bijhouden is niet mijn favoriete bezigheid as you can see^^. 

Paper Passion 2016

De eerste beurs en wat een vuurdoop. Ik was super blij dat ik een goede stok achter de deur had om aan de slag te zijn met de shop. Daardoor was hij een stuk eerder online dan wanneer ik dat niet had gehad. Een stok achter de deur werkt nu eenmaal gewoon goed bij mij ;). Maar met een stand zelf bouwen, alle materialen die nog binnen moesten komen was het écht heel spannend! In drie dagen komen bij een beurs super veel dingen samen, laat staan bij een nieuw bedrijf. Maar wat was ik trots dat ik daar gewoon stond met m'n tokootje. 

Het is trouwens heel waardevol voor je bedrijf om op een beurs te staan waar jouw doelgroep/publiek komt! Het heeft mij en Splendith zeker een boost gegeven.

Workshops geven op Flavourites Live

Wat was ik enthousiast toen Monique van Happymakersblog.com me vroeg om een workshop te geven op Flavourites Live. Mocht je de blog van Monique nog niet kennen, neem dan vooral een kijkje. Het was nogal last minute, dus ik heb op het laatste moment alle mallen en papier geknipt. Het was tegelijkertijd de eerste workshop die ik gaf, dus had ik de tijdsduur niet goed ingeschat. De deelnemers waren dus veel langer bezig dan de bedoeling was ;). Over 'al doende leert men' gesproken, dat was weer een leermomentje. Gelukkig vond iedereen het erg leuk om te doen! 

Mijn eerste video op Youtube

Haha, ja dit was mijn eerste video op Youtube. Super spannend en lastig om een video op te nemen. Inmiddels zou ik het alweer heel anders aanpakken maar toch weer iets wat ik toch maar wel heb gedaan! Stiekem heb ik al wat nieuwe video's gemaakt die ik nog nooit heb afgemaakt. Dit is trouwens ook één van mijn doelen voor komend jaar: meer video's maken en OOK online zetten <3. Ik ga je dus nog veel meer stalken met mijn hoofd hahaha.

Een kantoor!

De webshop en het assortiment groeide rustig door, maar mijn opslagplek niet... We hebben drie slaapkamers, en twee kamers daarvan stonden vol met mijn voorraad. Ik kon niet meer in mijn kantoor werken omdat het helemaal vol stond met spullen. Ik vond het ook heel lastig om echt vanuit huis te werken: de wasjes, boodschappen en eten koken komt er dan heel snel tussendoor. Ik zat al een beetje naar een werkruimte te kijken, maar daar had ik als net startende onderneming geen budget voor. Paul merkte ook wel dat ik meer ruimte nodig had en zei op een dag tegen mij: wat nu als we de treinenkamer ombouwen tot jouw kantoor? Deze ruimte zit in het achterhuis van het huis van zijn ouders en zou een perfecte ruimte zijn als... Ik was met stomheid geslagen, zo lief! Paul heeft als één van zijn hobby's trouwens modeltreinen: iets waar ik totaal niks mee heb ;). Maar dat was zijn 'zenruimte', dus had ik nooit ingedacht dat ik die als kantoor zou kunnen gebruiken. 

Een 'dagje' Frankfurt

Ik had al de hele tijd een beurs op het oog waar ik wel heen wilde, maar dat was in Frankfurt. En met ongeveer 350 km en weer 350 kilometer terug was dat toch wel erg ver. Maar ja: Judith ging gewoon. Op de beursplattegrond had ik al helemaal gekeken welke bedrijven er stonden. Gemarkeerd waar ik moest zijn en wat voor gegevens ik moest hebben. Ik vertrok 's ochtends vroeg en was 's avonds laat weer terug: met ZOVEEL informatie. Kan je voorstellen: alle bedrijven waar ik inkopen zijn relatief kleine creatieve bedrijven. Ze verkopen materialen maar zijn vaak belachelijk slecht te bereiken als je nieuwe klant wil worden. Als je na tien contactpogingen: bellen, mailen en via social media een bedrijf probeert te benaderen en je hoort steeds maar niets wordt je wel een beetje wanhopig. Op de beurs was een gesprekje van 10 minuten voldoende om alle gegevens te hebben en zelfs alle materialen eventjes te zien. How perfect.

Een investering!

Ondertussen groeide de webshop door, maar miste ik heel veel producten om een completer assortiment te bieden. Ik merkte dat hier vraag naar was, maar er was wel een investering nodig om dit neer te kunnen zetten. Tot nu toe had ik er alleen eigen geld in zitten, maar dat raakte ook wel op. Ik kon het budget gelukkig heel makkelijk vinden en was zoooo dankbaar! 

Dat betekende dat het assortiment van mijn shop hard kon uitbreiden. En inmiddels is al die voorraad flink uitgebreid! :) Er is geen betere raad dan voorraad, haha.

De aanvraag voor een advertentie

Hahahaha dit was zo hilarisch: ik kreeg dus een bericht waarbij het leek dat het van een heel tof tijdschrift afkomstig was. Daarin wilde ze graag een artikel met mij maken. Ik was heeelemaal enthousiast. Toen ik verder scrolde zag ik dat het gewoon een aanvraag voor een advertentie was... Bummer. 

Creative Life

Tijdens mijn eerste beurs kende niemand Splendith nog: op Creative Life kende heel veel mensen Splendith al wel! Ik weet nog heel goed dat ik samen met Leonie om 20.00u nog een pizza in de metaal Kathedraal lieten bezorgen, en toen ook toevallig net een muis liep en ik nog dingen helemaal anders neer moest zetten. We zaten er toen allebei wel een beetje doorheen ;). Toen de eerste dag beurs: ik dacht het wel alleen te doen, hahaha. Gelukkig had ik de volgende dag hulp van Paul. Het was echt een super toffe beurs! Wat misschien wel grappig is om erbij te vermelden: de plaat die ik als tafel had gebruikt paste dus niet in de bestelbus waar ik mee was, net als de Ecoline. Paul heeft het tafelblad bij het opruimen door midden gezaagd zodat we hem toch mee konden nemen. Daarna heeft m'n schoonvader van de plaat een mooie winkeldisplay van gemaakt :). 

Zet hem maar vast in je agenda voor volgend jaar. Dit jaar ben ik er ook weer bij met Creative Life! 

Fulltime aan Splendith werken

Dit was misschien wel de grootste boost voor Splendith. Ik kwam eindelijk aan taken toe waar ik niet aan toe kwam. Tot en met maart werkte ik trouwens parttime op een marketing communicatie afdeling van een groot bedrijf. Daarnaast had ik fotografie en de shop, toen werd het wel erg lastig om op één taak te concentreren. En omdat mijn hart echt bij mijn bedrijf lag, was het een logische keuze om fulltime voor Splendith te gaan. Met een klein beetje spaargeld, Paul z'n vaste inkomen en opdrachten op de planning, durfde ik het aan om mijn werk op te zeggen! No regrets ;). Behalve mijn spaarrekening dan^^. 

Jullie!

Zonder jullie had ik Splendith niet zo kunnen laten groeien. Thanks all <3, jullie maken me echt elke dag blij! De mensen bij het postkantoor denken waarschijnlijk dat ik niet goed wijs ben: ik kom daar elke dag overdreven vrolijk jullie pakketjes brengen. Want het is echt zo: als je bij een kleine ondernemer shopt: dan doet er iemand een dansje :). 

En waarschijnlijk vergeet ik nog heel veel momenten, want in een jaar kan er zoveel gebeuren :). Maaaar ik ga jullie vaker up-to-date houden, via blogs of video's.

Liefs,
Judith

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items