Mijn ervaring met Daniel Smith Gouache

Mijn ervaring met Daniel Smith Gouache

Vandaag deel ik mijn ervaringen met Daniel Smith Gouache. Voor Splendith ben ik altijd op zoek naar hoogwaardige materialen die een mooie aanvulling zijn op onze shop. Na veel positieve verhalen te hebben gehoord, besloot ik de Daniel Smith Gouache uit te proberen. Inmiddels staat de gouache in onze shop, dus dat is een bewijs dat ik er erg blij mee was! Hierbij mijn bevindingen:

Eerste Indruk

Uiteraard heb ik ook weer de Daniel Smith Gouache getest voor het in de shop kwam. Eerst kwam Daniel Smith met zo'n 20 kleuren, en inmiddels is dit assortiment uitgebreid met meer dan 70 kleuren. Mijn eerste indruk van de verf was meteen de rijke consistentie en heldere kleuren.

Rijke en mooie pigmenten

Waar Daniel Smith me weer niet in teleurstelt zijn de prachtige pigmenten. De kleuren zijn intens en levendig, zelfs bij het aanbrengen van een dunne laag. Dit maakt het makkelijk om diepe, verzadigde kleuren te bereiken zonder veel verf te gebruiken. In vergelijking met andere merken die ik heb geprobeerd, springt Daniel Smith er echt uit als het gaat om kleurkracht.

Misschien werk je ook al met de aquarelverf van Daniel Smith? De pigmenten die zijn gebruikt, komen met elkaar overeen. Daardoor zijn deze twee reeksen heel mooi met elkaar te combineren. 

Uitstekende Dekking

Als ik een gouache gebruik, wil ik ook graag dat deze echt dekkend is. Deze verf dekt uitstekend en gelijkmatig, zelfs op donker papier, wat niet altijd het geval is bij andere gouaches. 

Gemakkelijk te Mengen

Daniel Smith Gouache mengt moeiteloos. Of je nu subtiele kleurovergangen wilt creëren of nieuwe tinten wilt ontdekken, de verf laat zich eenvoudig mengen zonder 'modderig' te worden. Dit maakt het leuk om met kleuren mengen te experimenteren.

Fijne Textuur

De textuur van deze gouache is consistent en romig. Dit maakt het aanbrengen soepel en gecontroleerd, ongeacht of je grote vlakken vult of gedetailleerd werk doet. De verf droogt gelijkmatig, maar wel zo velvet zoals dat bij een gouache is.

Conclusie

Daniel Smith Gouache biedt rijke, levendige kleuren, uitstekende dekking, gemakkelijke mengbaarheid en een consistente textuur. Het feit dat het merk ook duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, maakt het alleen maar beter. Jammer is dat deze gouache in de topklasse zit qua prijs, maar zoals je ook van de Daniel Smith aquarelverf gewend zal zijn: de kwaliteit stelt niet teleur.

Bij Splendith hebben we het hele assortiment van Daniel Smith Gouache. Dus neem zeker even een kijkje!

Liefs,

Judith van Splendith

Trefwoorden:
Ouder bericht Terug naar Blog
Over de auteur

Over de auteur

Judith, eigenaar Splendith

Elke keer al wilde ik iets moois maken, dan kon ik niet de goede materialen vinden. Avonden lang struinde ik online naar kwalitatieve en vrolijke knutselmaterialen voor mijn projecten.

Daar begon het idee voor een shop, met een selectie van mooie materialen.

Met de blog en materialen hoop ik je te inspireren om creatief aan de slag te gaan.

Lees meer over ons

Over Splendith

'Create the things you wish existed'

​Alleen maar kwalitatieve, blije en leuke materialen vind je bij Splendith! Bij ons vind je een selectie aan materialen die je ergens anders misschien niet zo snel ziet.

Ben je op zoek naar mooie DIY materialen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.