Doorgaan naar content
Op werkdagen voor 16.00u besteld, dezelfde dag verzonden!
Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

TUTORIAL // Hoe maak je zelf stempels?

door Judith Joosten 11 May 2017

Yay een nieuwe categorie: zelf stempels maken! Vaak druppelen de materialen één voor één de shop binnen, maar dit keer staat alles in één keer online. Ik heb lang gezocht naar de fijnste materialen en het voelt super bijzonder deze allemaal al in de shop te kunnen verkopen. Want wat heb je aan een tutorial als je er geen materialen bij kan vinden? En wat heb je aan materialen, als je niet weet hoe je ze kan gebruiken?

Een nieuwe categorie wilde ik meteen beginnen met een fijne tutorial!  Ik leg je stap voor stap uit hoe je jouw stempels maakt.

Wat heb je nodig om zelf stempels te maken?

Hoe maak je zelf stempels?

1. Shop je materialen.
De materialen voor het maken van stempels heb ik in de shop in 3 onderdelen verdeeld: Gereedschap, stempelkussens en de carving blocks. Zo kan je stap voor stap de materialen kiezen, die jij graag wil gebruiken.

2. Maak een tekening op je carving block voor jouw stempel.
​Maak voor elke kleur die je wil stempelen een losse tekening zodat je die later als lagen op elkaar kan stapelen. Ik heb dus het glas, de cocktail en het citroentje los van elkaar uitgesneden.
Let er op dat je deze tekening in spiegelbeeld maakt. Anders wordt je afdruk namelijk in spiegelbeeld. Je kan natuurlijk ook makkelijk beginnen zoals ik heb gedaan: een tekening maken waarbij er geen spiegelbeeld is.

3. Snij het stuk af wat je nodig hebt voor je stempel.
Dit kan je doen met het mesje wat hij je carving tools zit.
Sidenote: ik deed dit met beleid op de tafel voor de mooie witte ondergrond. Je kan hier natuurlijk beter een snijmat onder gebruiken.

4. Nu kan je beginnen met het snijden van je stempel.
Er zitten verschillende soorten gutjes bij de gutssetjes. Met de ene guts kan je scherpere randen maken en dieper snijden. Je kan fijn uitproberen welke het beste voor jou werkt, want alle gutsjes zitten al bij de setjes.
Mama Judith hier: Snij hierbij van je af en let op je handen. Het kan zijn dat je uitschiet. De gutsjes zijn écht scherp en werken als mesjes dus let je op je handen!

5. Stempel met het stempelkussen de inkt op je stempel.
Jup, dat is de beste volgorde. Druk niet te hard met je stempelkussen, zodat de inkt alleen op de goede plek komt. Zie je dat de inkt op de verkeerde plek komt, dan moet je dat waarschijnlijk nog iets meer wegsnijden.

6. Stempelen maar!
Je stempelt kleur op kleur. Het duurt even voor de inkt goed droog is (5-15) minuten, dus wacht lang genoeg met je volgende laag inkt.

See, super easy! :) Je shopt alle materialen om zelf stempels te maken hier.

Heb je nog vraagjes na het lezen van de tutorial? Of fijne tips voor andere lezers: laat ze weten in de comments hieronder! 

Happy making <3

Liefs,
Judith

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items