Doorgaan naar content

Op werkdagen voor 16.00u besteld, vandaag verzonden.

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

Vergelijking boeken papieren bloemen maken

door Judith Joosten 18 May 2017

Twee nieuwe boeken in de shop! Super mooie boeken, vol met inspiratie! Als je bloemen wil gaan maken, kan ik me voorstellen dat het lastig is om ergens te beginnen. Een boek of een workshop kan je dan een fijn begin geven. DIY boeken die mooi zijn uitgevoerd, daar heb ik echt een zwak voor! Heerlijk om in een grote boekhandel door een mooie collectie te gaan. Helaas valt het aanbod dan al snel tegen, en is internet your best option.

Er zijn geen Nederlandse boeken voor het maken van papieren bloemen, dus alle drie de boeken zijn Engels uitgevoerd. Zelf vind ik het erg lastig om een boek van internet kopen, vandaar dat ik in deze blog een korte intro en een inkijkje geef in de boeken. In de komende maanden verschijnen er nog een aantal mooie titels die ik al heb ingekocht! Nu nog even wachten totdat ze verkrijgbaar zijn :). Deze drie boeken zijn al een heel mooi begin van de collectie. Let's get started!

The exquisite book of paper flowers transformations

Ondertussen ben ik al een paar keer gestruikeld over het woord exquisite haha, niet de makkelijkste titel. Ik heb dit boek eigenlijk meteen ingekocht op basis van de cover. Tja, ik hou gewoon van mooie afbeeldingen en de cover gaf me veel vertrouwen in het boek. Een boek kan heel interessant zijn maar is veel inspirerender als het mooi is vormgegeven, toch?! Gelukkig, it's NOT just the cover :). In het boek staan heel veel mooie bloemen. Er waren meteen een aantal bloemen die ik graag meteen wilde gaan maken.

Ik heb 1 bloem gemaakt om uit te proberen, de malletjes waren perfect en ik maakte de bloem dus super easy. Daarne ben ik aan de slag gegaan om er mijn eigen versie van te maken. Per bloem worden er wel 4 pagina's gewijd, genoeg informatie en foto's dus!

The exquisite book of paper flowers
Het eerste boek van Livia Cetti heeft nagenoeg dezelfde basis als haar tweede boek. Wel voor alles is andere fotografie, tekst en bloemen gebruikt. Sommige technieken zijn in dit boek uitgebreider behandeld en andersom. In het boek zijn weer totaal andere bloemen behandeld dan het tweede boek. De boeken zijn dus echt een aanvulling op elkaar. De bloemen die je op de foto bij 'Part 2' ziet worden allemaal behandeld in dit boek. De fotografie is wat minimalistischer. 

Paper to Petal
Een boek met heel veel inspiratie voor mooie decoratie en prachtige bloemen. Sommige bloemen uit het boek zijn heel realistisch, anderen weer totaal niet. Er wordt veel aandacht aan de toepassing gegeven, zoals je ziet op de foto's. De tutorials zijn wat compacter dan bijvoorbeeld de boeken van Levia Cetti. Wel staan er een stuk meer bloemen stap voor stap uitgelegd, maar liefst 75 stuks. Wat ik ook een pluspunt vind: het boek is in Hardcover uitgevoerd. Dit vind ik altijd zo'n upgrade voor een boek!

Het boek is opgedeeld in inspiratie, tutorials, toepassing. In het begin zijn alle bloemen mooi per stuk gestyled, daarna volgen de tutorials met één of twee pagina's per bloem, en daarna worden de bloemen in een toepassing gebruikt. Ik hou van alle kleuren en de fantasierijke bloemen!

Eindoordeel: Wil je bijna levensechte bloemen gaan maken? Dan zou ik een boek van Levia Cetti kiezen. Ben je opzoek naar leuke inspiratie voor verschillende toepassingen en hoeven de bloemen niet allemaal zo levensecht te zijn? Dan zou ik het boek Paper to Petal kiezen. 

Heb jij nog tips voor mooie boeken? Let me know in the comments!

Liefs,
Judith

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items