Doorgaan naar content
Op werkdagen voor 16.00u besteld, dezelfde dag verzonden!
Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

Zo gebruik je Masking Fluid

door Judith Joosten 17 Sep 2017

Het is een heel leuk goedje: masking fluid! Eerst had ik alleen het potje masking Fluid van Pebeo, maar deze heb ik uitgebreid met 3 andere items. Naast de Latex Free versie staan er nu ook twee masking pennen in de shop!

Wat doet Masking Fluid?
Masking Fluid is letterlijk vertaald, maskeer vloeistof. En heel letterlijk: je maskeert je papier zodat dat stuk van je papier geen verf optneemt. Het is een gum achtig goedje dat je aanbrengt voordat je met waterverf of bijvoorbeeld Gouache aan de slag gaat. Is de verf droog? Dan wrijf je de Masking Fluid van je papier af.

Waarom juist Pebeo Making Fluid?
Pebeo is heel fijn in gebruik. Je kan hem zowel met penseel als met een kalligrafiepen gebruiken. De Masking Fluid is lichtblauw waardoor je hem goed kan zien terwijl je er mee aan het werk bent. 

Verschil tussen masking fluid
Er zijn twee verschillende soorten masking fluid en die zijn verpakt in op een verschillende manier. De ene masking fluid is op latex basis en bevat geen latex. Verder is er geen verschil in deze werking van de masking fluid.

Zo gebruik je Masking Fluid!
Stap 1 Teken, schilder of schrijf met de masking fluid
De potjes van Pebeo kan je gebruiken met kalligraferen en met een penseel. De Maskingpennen hebben beide een andere punt, de latex free masking fluid (rechts) heeft een dikke punt. De gewone masking pen (links) heeft een veel fijnere punt, dus is heel geschikt voor dunne lijntjes!

Tip: Gebruik niet je beste kwast met de Masking Fluid. Was ze ook meteen uit en maak je kalligrafiepen meteen schoon. Vooral bij je kwasten is dat erg belangrijk: anders krijg je het er namelijk niet meer uit.

Stap 2 Verf over de Masking fluid
Gebruik bij het verven gouache of waterverf. Tijdens het uitproberen heb ik meerdere lagen verf geprobeerd, bij de pennen/stiften ging de masking fluid verf doorlaten. Pas dus op dat je niet teveel verf over de masking fluid gebruikt bij de pennen.

Stap 3 Haal de masking fluid eraf
Je kan de masking fluid er zo afwrijven. Wil je liever geen vette vingers op je papier? Gebruik dan een gummetje.

Het eindresultaat!

Sorry, van de pennen was ik helemaal vergeten een eind foto te maken! Best een strak resultaat toch voor een tweede poging?

Heb jij al masking fluid uitgeprobeerd?

Liefs,
Judith

 

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items