Neon kleurpotloden, een vergelijking tussen Caran d'Ache Fluo, Holbein en Tombow Irojiten

Neon kleurpotloden, een vergelijking tussen Caran d'Ache Fluo, Holbein en Tombow Irojiten

Fluoriserende kleurpotloden zijn een toffe aanvulling op je creatieve materialen. Met deze felle kleuren kan je mooie accenten tekenen, of je hele werk in felle kleuren maken. Wat goed is om te weten: de neon kleuren zijn wat minder lichtecht, dus kunnen vervagen na verloop van tijd. Laten we beginnen met de vergelijking!

 

Vergelijking neon kleurpotloden

In deze blog vergelijk ik drie verschillende merken met neon potloden: de Fluo potloden van Caran'd Ache, de Luminous serie van Holbein en de Neon kleuren van Tombow Irojiten. Welke van deze potloden wint zal de vergelijking winnen?

 

Caran d'Ache Fluo

Dit merk staat bekend om hun hoogwaardige kleurpotloden. De Fluo kleurpotloden van Caran d'Ache zijn geen uitzondering: deze potloden zijn echte felle neon kleuren. De potloden hebben een zachte textuur, en geven makkelijk kleuren af.  Ze zijn makkelijk te blenden. Het nadeel van deze potloden is dat de kleur iets 'rult' bij het opbouwen. 

 

Tombow Irojiten Neon

Tombow heeft bij hun potloden reeks 'Tombow Irojiten' ook Neon kleuren toegevoegd. Ze zijn verpakt in prachtige boekjes, maar ook los verkrijgbaar. De potloden hebben een vrij harde kern in vergelijking met de andere twee kleurpotloden. De neonkleuren van Tombow zijn wel helder, maar missen de intensiteit van de Holbein en Caran d'Ache potloden. Deze zijn geliefd bij bij kunstenaars die de voorkeur geven aan iets subtielere neon tinten. 

 

Holbein Luminous

Mijn favoriete neon potlood zijn de luminous kleurpotloden van Holbein. Prachtige felle kleuren en heerlijk om mee te werken. Met deze potloden bouw je makkelijk de kleur op, en de pigmenten zijn intens. De kleurpotloden van Holbein hebben een hele goede kleurafgifte en blenden makkelijk. Deze potloden zijn beschikbaar in zes verschillende kleuren, ik had er per ongeluk maar vijf geswatcht ;). Ze zijn beschikbaar in een set, of als losse potloden. 

 

Conclusie

Als je op zoek naar de meest krachtige neon kleuren, zijn de Holbein luminous potloden de beste keuze. Werk je graag met een wat vettiger potlood, dan is de Caran d'Ache Fluo ideaal. Voor subtiele neonkleuren, dan is de Tombow Irojiten geschikt! 

Tot de volgende keer,

Groetjes,

Judith

Stichworte:
Älterer Eintrag Zurück zu Blog Neuerer Beitrag
Over de auteur

Over de auteur

Judith, eigenaar Splendith

Elke keer al wilde ik iets moois maken, dan kon ik niet de goede materialen vinden. Avonden lang struinde ik online naar kwalitatieve en vrolijke knutselmaterialen voor mijn projecten.

Daar begon het idee voor een shop, met een selectie van mooie materialen.

Met de blog en materialen hoop ik je te inspireren om creatief aan de slag te gaan.

Lees meer over ons

Over Splendith

'Create the things you wish existed'

​Alleen maar kwalitatieve, blije en leuke materialen vind je bij Splendith! Bij ons vind je een selectie aan materialen die je ergens anders misschien niet zo snel ziet.

Ben je op zoek naar mooie DIY materialen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.