Doorgaan naar content

Op werkdagen voor 16.00u besteld, vandaag verzonden.

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

De mooiste Kerstkaarten van 2021 (door illustratoren)

door Judith Joosten 26 Nov 2021

Vind je het ook zo leuk om met kerst een kaartje naar iemand te sturen? Ik moet heel eerlijk zeggen dat het er bij mij vaak is ingeschoten. Ik ben dan zo laat met kaartjes kopen, dat ik het uiteindelijk laat. Oeps, niet dit jaar ;). Het leek me leuk om mooie kaarten te delen van een aantal illustratoren, zodat je een mooie set kan aanschaffen bij een maker. Misschien wel zo persoonlijk? 

Hierbij in ieder geval een berg inspiratie! Kaarten ontworpen en gedrukt door Nederlandse en Belgische illustratoren en creatieven.

Kerstkaarten set van Esther Bennink

Deze set zag ik vorig jaar langskomen in de vlog van Jenniefromtheblog. En ze zijn zo leuk. Het zijn heerlijke winterse taferelen, waar je toch zo in zou willen lopen? Heerlijk bij de open haard, dat is zo fijn! Esther verkoopt twee verschillende sets, en ze zijn allebei zo mooi!

Je shopt de kaarten hier.

Een gezellige set kerstkaarten van PIET en KEES

Iris maakt de mooiste illustraties, en ook deze mooie set met kerstkaarten. Ik hou van de vogeltjes met hun mutsjes <3. Een dikke roodborst is ook zo'n mooi winter vogeltje.

Je shopt de kaartenset hier

Deze mooie winterse set van Marijke illustration

4 vrolijke kerstkaarten met winterse taferelen. Wat een heerlijke plaatjes en kleuren! Deze kerstkaarten zijn niet alleen erg leuk om op te sturen, maar natuurlijk ook geschikt om in te lijsten. Inclusief bedrukte achterkant met adreslijnen en geïllustreerde details en afgeronde hoeken.

Je shopt de set hier.

Mooie set kerstkaarten van Muchables en NienkeSwapt

Hoe heerlijk is deze mooie set van Muchables en Nienke? De set bestaat uit tien ansichtkaarten! Alle kaarten zijn A6 formaat (10,5 x 14,8 cm) en gedrukt op 330 grams mat papier. De kaarten zijn dubbelzijdig gedrukt waarbij er op de achterkant van de kaarten ook een leuke mini illustratie staat. 

Je shopt de kerstkaarten hier.

Christmas greenhouse door Teken-Ing.

Wat een gezellige winterkas, zal het hert de pretzel opeten, of toch laten hangen ;). Inge maakt prachtige illustraties, ook deze kaart verteld weer een heerlijk verhaal!

Shop de kaart hier.

Mooie kerstkaarten door Appeloogje, Marjolein Heij 

Marjolein maakt prachtige illustraties, krijgen jullie ook meteen zin om die pinguïn te knuffelen? De kaarten zijn gedrukt op mooi gestructureerd papier, wat heel erg op aquarelpapier lijkt. De collectie is nog een stuk uitgebreider, een ook fijn dat het een dubbele kaart is. Als je veel ruimte nodig hebt voor je kerstwensen, is dat ideaal :).
Je shopt de collectie hier.
Oost west, kerst best. Bij het tekenen van dit huisje waande Lisanne Ooijevaar van Crealis zich in het winters versierd Noord-Hollands dorp De Rijp. Lisanne maakt als illustrator en letteraar graag persoonlijke huisportretten, versierde ramen, muren en fijne kaarten.

Deze tegeltjeswijsheid plopte tijdens het tekenen zomaar op. De kaart komt met gerecyclede kraftenvelop, FSC gecertificeerd papier en minimaal gebruik van plastic. 
Shop de kaart hier. (ook verkrijgbaar in sets met meerdere ontwerpen)

Set door Michelle van Studio Mies

Wat een lieve kaartjes, gemaakt door Michelle van Studio Mies. De kaarten zijn gedrukt op mooi Biotop papier, en komen met envelop.
Shop de set hier.

Kerstkaarten door Mir design

Deze mooie christelijke kerstkaart met de prachtige tekst van het bekende kerstlied, is een mooie boodschap om te versturen met kerst. De tekst komt uit de Bijbel “En toen zij in het huis kwamen, vonden zij het Kind met Maria, Zijn moeder, en zij vielen neer en aanbaden Het.” (Matteüs 2:11a, HSV)
Je shopt de kerst kaarten van Mirjam hier.

Kerstkaart door Anna Sieben

Anna is medisch illustrator en groot fan van alles wat ook maar een beetje met biologie te maken heeft. In haar shop verkoopt ze een selectie met daarin kaarten, schilderijen en handgeschilderde houten kerstballen. Deze hondjes wensen je in ieder geval graag fijne feestdagen.
Shop de kaart hier

Kerstkaart door Nadie van Wijk

Nadie wilde graag een kaart maken die niet ‘overdreven’ kerst schreeuwde (omdat er ook mensen zijn die er misschien wat minder mee hebben), Dus wat subtieler! Vandaar de zwaluw met maretak! Nadie illustreert nog veel meer, en werkt vanuit Enschede. 
Deze kerstkaarten zijn te bestellen als set van 5 (incl. Enveloppen) of per 1.

Kerstkaart door Jetske Kox

Jetske wilde graag iets doen met nostalgische kerstballen. Bijvoorbeeld zo'n vogeltje met een sprietstaartje dat je op een tak kunt klemmen, weet je wel? 🙂 Uiteindelijk zijn het vier kaarten geworden met erop ballen en een vogeltje die je ook nog uit kunt knippen. Je krijgt er een lekker nostalgisch glimmend gouden touwtje bij, zodat je ze uit kunt knippen en in je boom kunt hangen! Het is geprint op Paperwise papier en er zit een gerecyclede enveloppe bij. 
Shop de kaart hier, er zijn meerdere ontwerpen beschikbaar evt ook als set.

Schattige kerstkaart door Petra van Bereguod

Petra maakt inmiddels 5 jaar illustraties en dierenportretten onder de naam Studio Bereguod. De materialen die ze het liefst gebruik zijn aquarel en kleurpotlood. 
Laag voor laag komt elke illustratie tot stand. Ze begint met aquarelverf en brengt daarna accenten aan met kleurpotlood. Elk jaar maak Petra twee kerstkaarten. Dit jaar zelfs drie verschillende! 
Je shopt de kaarten hier.

Kerstkaart door De Ijverige Bij (Debora)

Debora, is 28 jaar woont in een klein dorpje in Brabant en is de IJverige Bij. De knusse theepot staat er gezellig bij. Het theehuisje is verlicht, er ligt sneeuw en er is zelfs een koekje voor bij de thee. Fijne feestdagen.
Bekijk de kaart hier.

Kerstkaarten studio Kuukeluus

Verstuur je kerstwensen met deze lieve kerstkaarten van smullende vogels. Samen eten en zorgen voor elkaar en de wereld om ons heen, daar gaan deze kaarten over. De kerstkaarten zijn getekend met fijne details en zachte kleuren. Perfect voor vogelaars, dierenvrienden en natuurliefhebbers. Deze leuke vogeltjes kan je ook shoppen als stickers :).

Bekijk meer kaarten hier.

Anja Mulder de Blauwe beer

Wat een mooie set met kerstkaarten, gemaakt door Anja Mulder. Wat een prachtige linodrukken. De blauwe rechts onderin de afbeelding is mijn favoriet, wat een heerlijk winters landschap!

Shop de kaarten hier.

Susan Thooft

Dit is één van de prints van de kerstkaarten van Susan van vorig jaar. Maar deze vond ik al zo leuk! Wat een heerlijke tafereeltjes zijn het. Prachtig gemaakt! Dit jaar heeft ze weer een prachtige nieuwe set gemaakt die je inmiddels kan shoppen. 

Shop ze hier in de etsy shop van Susan.

The nutcracker door Bodil Jane

Een set met 6 kaarten met illustraties van de Notenkraker, gemaakt door Bodil Jane. En wauwie, wat een mooie kleuren: en de mooie rode envelop <3. Die vraagt om een mooie gouden adressering.

Shop de set hier.

Dat waren de kaarten alweer!  Heb ik je geïnspireerd om dit jaar je kerstkaarten kleinschaliger te kopen? Laat het weten in de comments! Mis ik volgens jou nog mooie kerstkaarten die in een kleinere oplage worden gedrukt? Let me know! Je kan je ontwerp altijd mailen, wie weet voeg ik hem alsnog bij de blog.

Liefs,

Judith

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items