Doorgaan naar content
Op werkdagen voor 16.00u besteld, dezelfde dag verzonden!

Let op! Vrijdag open tot 15u (ipv16u) ook verzending tot 15u

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

BORDUREN // Hoe gebruik je een borduurring? En hoe span je de stof?

door Judith Joosten 04 Oct 2019

Wil je gaan beginnen met borduren maar denk je: ‘help, hoe moet ik de stof in het raam spannen?'. In deze blog + video leg ik je uit hoe je dit doet!

Ik gebruik hiervoor:

  • Stof: ik gebruikte deze stof.
  • Borduurring. De ring die ik gebruik is een beuken ring van Prym, 19cm.

1. Knip de stof in de juiste maat
Als eerste heb je natuurlijk de goede maat stof nodig. Knip een stuk stof, wat groter dan je borduurring, bedenk dat je zometeen zo’m 3-4 cm stof nog nodig hebt dat buiten de ring valt. Knip je die extra rand niet, dan kan je de stof niet meer verder strak trekken, en dat is niet zo handig ;).

Is je stof ontzettend gekreukt, strijk hem van dan van te voren. Was de stof niet, want de weving van de stof is het beste als de stof nog niet is gewassen.

2. Plaats de stof in de ring
De borduurring bestaat uit twee delen. Draai de buitenste ring iets losser zodat je de ringen van elkaar kan schuiven. Eerst heb je de kleinste ring nodig, die leg je onderop. Dan leg je de borduurstof op de kleinste ring.

Ik vind het zelf fijn om de structuur als een plusje in het midden te hebben. De draden van de stof lopen dus horizontaal en verticaal. Leg de stof er goed recht op. Pak dan de grotere ring erbij en schuif die eroverheen. De ring moet los genoeg zitten om over de stof heen te schuiven, maar moet niet te los zitten. Zit de buitenste ring te los, dan span je de stof niet meteen strak.

Extra tips:
Je kan de ring omdraaien en vervolgens de stof nog iets strakker trekken. Wanneer je dit doet, let er dan op dat de draden van de stof recht blijven lopen en dat ze niet zigzaggend in de ring zitten.

Op borduurringen van betere kwaliteit zit eigenlijk altijd een sluiting met een schroefdraad, wil je de stof super strak hebben, dan zou je deze aan kunnen draaien met een schroevendraaier.

Dan moet de stof echt strak in de ring zitten, je kan beginnen met borduren zelf!

Heb je nog vraagjes? Laat je ze weten in de comments?

Liefs,
Judith

 

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items