Doorgaan naar content

Op werkdagen voor 16.00u besteld, vandaag verzonden.

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

Kuretake Gansai Tambi

door Judith Joosten 03 Feb 2023

De Gansai tambi is een geweldige ‘budget’ vriendelijke aquarelverf voor elk niveau kunstenaar. Misschien niet de goedkoopste verf, maar de prijs/kwaliteitsverhouding is erg goed. 

Wat is er bijzonder aan de Gansai verf?

In westerse aquarelverf is de binder meestal Arabische gom, honing of glycerine. De Gansai Tambi is een traditionele Japanse verf. Het is gebonden met een meer lijmachtige binder. Het kan daardoor zijn dat de verf een klein beetje sticky lijkt. Kuretake is er niet helemaal duidelijk over welke binder ze gebruiken. Wel geven ze aan dat dit een vegan verf is.

Het grootste verschil is dat je Gansai zowel transparant als dekkend kan gebruiken. Door het andere bindmiddel droogt Gansai wat glanzender op dan een westerse waterverf. Vooral als je de verf dekkend gebruikt, dan zie verschil in resultaat. Gebruik je de verf transparant, dan zie je dit verschil nauwelijks. 

De verf is makkelijk te liften. Alle kleuren zijn lichtecht, non-toxic en werken op basis van water. Elke kleur zit in een los napje die je tijdens het gebruik uit het palet kan halen. De deksel van het palet bevat een kleurenkaart die je zelf kan invullen. Onder elk napje staat het kleurnummer, zodat je de juiste plek in het palet makkelijk terug kan vinden.

De verf is oorspronkelijk ontworpen om te gebruiken op rijstpapier. Dit papier bloedt vrij makkelijk, dus was het belangrijk dat de verf op de plek bleef. Dit is de reden dat je de verf makkelijker nat-op-droog gebruiken dan nat-in-nat. De verf vloeit makkelijk van je penseel af. Eenmaal op het papier verplaatst de verf zich niet snel. Het voordeel is dat de Gansai makkelijker toepasbaar is op verschillende soorten papier, zoals een journal waarin je niet met veel water kan werken.

Door de samenstelling is het aan te raden niet teveel kleuren door elkaar te mengen. Je krijgt het mooiste resultaat door de kleuren direct uit het palet te gebruiken. Of meng bijvoorbeeld maximaal 2-3 kleuren door elkaar.

100 verschillende kleuren Kuretake Gansai Tambi

Eerst maakte Kuretake de verf in 36 kleuren. Toen kwamen er een aantal jaar geleden twaalf kleuren als aanvulling op de set van 36, en werden het 48 kleuren. En goed nieuws: er zijn inmiddels 100 verschillende kleuren!

De eerste levering van de nieuwe set van 24 was mega snel uitverkocht, daarom heb ik voor de nieuwe levering extra veel besteld! Want kijk naar deze prachtige kleuren die deze set van 24 bevat. De kleuren van de 24 set zijn geïnspireerd op de Art Nouveau periode. Dit is de periode wanneer Kuretake is ontstaan.

De set van 100 is een jubileum editie, als hommage naar Kuretake dat inmiddels meer dan 100 jaar bestaat. Deze set is een limited edition en blijft waarschijnlijk niet zo lang beschikbaar. Heb je al een set van 48? Dan kan je deze aanvullen met de metallics, de set van 12 en dan blijven er helaas nog een aantal kleuren over ;).

Shop de sets hier.

Liefs,

Judith 

 

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items