FLORAL FRIDAY // Hoe maak je een papieren Narcis? – Splendith
Doorgaan naar content

LET OP! Ivm beurs dit weekend versturen we niet vanaf do 13.00u. Bestellingen t/m maandag worden ma of di verzonden.

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

FLORAL FRIDAY // Hoe maak je een papieren Narcis?

door Judith Joosten 03 Mar 2019

Van bloemen word ik eigenlijk altijd blij, maar voorjaarsbloemen zoals tulpen en narcissen: dan weet je dat het voorjaar eraan komt! Vorig jaar gaf ik op Creative Life nog een workshop met het maken van papieren bloemen. Inmiddels geef ik tijdens beurzen geen workshops meer, het is simpelweg te druk om zelf een workshop te geven. Uiteraard wil ik wel graag met volle aandacht de workshop kunnen geven. Gelukkig heb ik nu voor Creative life heel veel hulp, misschien dat ik volgend jaar weer workshops durf te geven ;).

Voor de papieren narcis heb je de volgende materialen nodig:

Stap 1: Maak het hartje van de bloem
Knip sjabloon 1 uit, leg de sjabloon in de lengte van het papier. De rek zit in de breedte van het papier, het is dus belangrijk dat de nerf van het papier door het midden loopt. Rek het papier aan de bovenkant dat het iets ribbelig wordt. doe daarna een laagje lijm aan de onderkant. Vervolgens rol je dat om een ijzerdraadje van 20cm. 

Stap 2: Maak het klokje van de Narcis
Knip daarna sjabloon 2 uit, lijm beide uiteinden aan elkaar zodat het een kokertje wordt. Daarna verdeel je het klokje gelijkmatig over het steeltje en tape je het vast met bloementape. Door iets aan het tape te trekken komt er wat lijm vrij. Duw daarna met de vinger iets aan de onderkant zodat het een mooi kelkje wordt. Vervolgens rek je het bovenste randje iets uit.

Stap 3: Maak de blaadjes
Knip sjabloon 3 6x uit, rek het midden van de blaadjes iets en vouw de blaadjes aan de onderkant en de bovenkant. Hoe ik dat heb gedaan kun je het beste zien op de foto's. 

Verdeel eerst 3 blaadjes gelijkmatig over de steel. Daarna verdeel je de overige drie blaadjes in de lege stukjes. Zorg ervoor dat je de blaadjes hoog genoeg vastplakt zodat je geen groene rand van het tape ziet. Als je alle zes de blaadjes vast hebt geplakt, tape je de blaadjes nog een keer vast. Tape meteen de hele steel tot onder.

Stap 4: De finishing touch
Knip dan sjabloon 4 uit en plak die ook aan de steel. Tape het blad eventueel nog een keertje extra vast aan de onderkant.

En dan heb je als het goed is een mooie narcis!

Laat je het weten als het is gelukt?

Liefs,

Judith

 

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items