Doorgaan naar content
Op werkdagen voor 16.00u besteld, dezelfde dag verzonden!
Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

FLORAL FRIDAY // Crêpepapieren Dahlia

door Judith Joosten 13 Oct 2017

Goed nieuws, dit is het begin van een nieuwe blogreeks: Floral Friday! (Bijna) elke week komt er op vrijdag een blog over bloemen online! Niet altijd over papieren bloemen maar gewoon over leuke ideetjes en bijvoorbeeld de vordering van mijn eigen bloementuin. Ik kan je wel vast verklappen dat de komende vier weken élke week een nieuwe tutorial online staat. Alle tutorials zijn gewoon gratis beschikbaar, net als de sjablonen. Je kan dan kiezen of je de materialen bij elkaar in een DIY pakketje koopt, of dat je zelf alle materialen uit kiest. Dus fijn voor de beginner, maar ook voor de enthousiaste DIY'er. Hopelijk zijn jullie er net zo enthousiast over als ik :).

Ik heb de tutorials voor komende weken al klaar en ingepland, haha ik moest me inderdaad bedwingen om ze dan niet allemaal in één keer online te zetten. Je kan ze trouwens al wel allemaal shoppen op de Paper Passion!

Benodigdheden voor een papieren Dahlia:

Florist Crepepapier:

Of gewoon een DIY pakketje, om het je makkelijk te maken!


Stap 1:
Knip een strook van ongerekt papier van +/- 20cm met de hoogte van sjabloon 1. Je knipt ALTIJD zodat de rek van het papier in de breedte zit. Uitgerekt is de strook ongeveer 40cm, dit meet je makkelijk langs het bloemdraad. Dan knip je de hoekjes uit het papier. Deze stap herhaal je zodat je twee stroken hebt van 40cm. Ik vind het makkelijk om de strook dubbel te vouwen zodat ik vier lagen in één keer kan knippen. Ik klem het papier dan vast met klemmetjes. Je kan hier denk ik ook paperclips voor gebruiken. De rand onder de punten is nu nog 1cm. De sjabloon is bewust wat breder, dat is makkelijker knippen. Zodra je de franjes hebt geknipt, knip ik de onderkant bij zodat ik een strook van 5mm overhoud. Daarna knip je ongeveer 2mm van de punten af, zodat ze minder scherp zijn. 

Stap 2:
Met een schaar krul ik de franjes in een kleine ronding. Op de strook onderaan doe je lijm, gebruik niet teveel zodat het papier niet te nat wordt. Ik gebruik zelf altijd Tacky Glue (soms Turbo) van Aleene's. Je maakt een kleine ronding bovenaan het bloemdraad (bij DIY pakketten is dit al gedaan) dan rol je het papier heel strak om het bloemdraad heen. Is het niet goed gelukt, begin dan gelijk opnieuw. Het is écht belangrijk dat het midden goed vast zit. Anders heb je op het einde kans dat je bloem van het draad afschuift. Na de eerste strook draai je Parafilm om het papier heen en draai je door tot 5cm op het bloemdraad. Bij de tweede strook doe je dit opnieuw.

Parafilm werkt alleen door het te stretchen. Je rekt het Parafilm en door twee lagen gestretched over elkaar te leggen, krimpt het in elkaar. Super stevig en handig! Voordat je het op het ijzerdraad doet, kan je het altijd ergens anders op testen, bijvoorbeeld een pen. 

Stap 3:
Bij deze stap maak je de kleine blaadjes van de Dahlia. Je knipt sjabloon 2 uit ongestretched papier, met een stuk of 10-15 blaadjes. Dan vorm je de blaadjes, met je duim duw je de vorm in de blaadjes. Dan kan je de blaadjes nog iets bijknippen. Sommige blaadjes lijm je aan de onderkant bij elkaar, je ziet op de foto hoe ik dit heb gedaan. 

Nu is het priegelwerk gedaan ;). Als het goed is ziet je bloem er ongeveer uit zoals rechts onder. 

Stap 4:
Knip dan 10 x de vierkant van sjabloon 3 en 25x de vierkant van sjabloon 4. De hoogte is het belangrijkste, de breedte iets minder. Je kan dus makkelijk een aantal stroken knippen, en die daarna verdelen in smalle stukjes. 

Met je duim duw je de vorm in de blaadjes. Dan knip je de vorm van de blaadjes erin. Hou de kleine en de grote blaadjes van elkaar gescheiden.

Stap 5:
Nu gaat de bloem heel snel groeien. De kleine blaadjes vouw je aan de onderkant naar binnen en bevestig je met de onderkant tegen de kern aan. Je ziet hoe op de foto rechtsboven. 

Een hele belangrijke stap voor een goede afwerking: de rest van de blaadjes plak je aan de onderkant van de blaadjes die je net hem bevestigt. Dus maar een klein beetje maar liever niet op het bloemdraad/het steeltje. Anders krijg je een hele grote prop aan de onderkant, die is niet mooi weg te werken.

Stap 6:
Je knipt sjabloon 5, deze rek je een klein beetje zodat je een mooie vorm krijgt. Deze lijm je vast. Dan werk je de steel af met een smalle strook groen papier. Hier doe je over de hele lengte een minimale hoeveelheid lijm op. De strook draai je om de steel.

En tadaaaa, YOU DID IT!

Heb je nog vraagjes, stel ze dan vooral in de comments! 

Liefs,
Judith

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items