Doorgaan naar content

Op werkdagen voor 16.00u besteld, vandaag verzonden.

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

ALLES OVER // dekkende witte inkten!

door Judith Joosten 20 Aug 2017

In deze blog vergelijk ik vier verschillende dekkende witte inkten met elkaar. Witte inkt gebruik je op donkerder papier, dus is het belangrijk dat een witte inkt daadwerkelijk dekkend is. Het is zonde om alsnog de kleur van het papier door de witte inkt te zien. Ik heb bij alle inkten een voorbeeld tekst geschreven, hopelijk kijk je door mijn kalligrafieschrift heen ;). Ik beoordeel de inkten op verschillende eigenschappen: dekking, substantie en of ze wel of niet watervast zijn. 

En ik zeg er vast bij: alle inkten zijn kwalitatief super fijn, anders hadden ze de shop niet gehaald. Ze zijn allemaal op net een ander vlak het beste. In de blog leg ik je uit wat de superpower per inkt is. Dan kan je de witte inkt kiezen die perfect bij jouw project past. 

De inkten die ik test: 

Dr. Ph Martins Bleed Proof White
Dit is denk ik de King van de witte 'inkten'. Eigenlijk mag ik de Bleedproof White geen inkt noemen, want het is officiël een waterverf. De verf is ooit ontworpen als correctievloeistof. Het is wel de meest populaire en gebruikte witte kalligrafie inkt. Dat is niet zonder reden, de inkt is dekkend wit en geschikt om voor dunne hairlines. De Bleedproof White droogt mat op. En heb je lijnen getekend met potlood? Dan kan je ze gerust uitgummen zonder dat je vegen maakt met de inkt.

Naast dat je de inkt voor kalligrafie kan gebruiken, kan je hem ook als verf gebruiken. Dus voor brushlettering is de bleed proof white ook prima geschikt. Ik zie ook vaak dat de Bleedproof White gebruikt wordt bij galaxy paintings.

De inkt doet zijn naam Bleed Proof White eer aan. Hij is namelijk echt bleed proof, je kan de inkt/verf op allerlei oppervlakten gebruiken zonder dat de inkt zal bloeden. Wil je op soorten papier schrijven die anders de inkt enorm uitzuigen zoals kraft papier? Dan moet je zeker deze inkt gebruiken, dan heb je geen last van problemen! 

Wat je als nadeel kan zien: voor gebruik is het wel belangrijk dat je de verf verdunt met wat water, want zo uit het potje is de inkt te dik. Sommige mensen doen dit meteen in het potje. Ik doe dit liever niet, want voor kalligrafie, brushlettering en verven heb je een andere consistentie nodig. Met een dinky dip kan je een kleine hoeveelheid mengen en hou je de consistentie in het potje standaard.

Je hoeft bij het verdunnen maar heel weinig water te gebruiken, 1-5 druppels is zat. Of de consistentie goed is merk je snel genoeg. Als de verf niet van de nib af gaat, gebruik dan iets meer water en als de inkt transparant wordt heb je teveel water gebruikt. Laat dan het potje een paar uur open staan, zodat het water kan verdampen.

Het enige nadeel van de Bleedproof White is dat de inkt totaal niet waterproof is. 

Je vindt de Bleedproof White in de shop voor €14,50

Dr Ph Martins Bombay White
De Bombay White is de minst dekkende inkt van alle drie de witte inkten. De dekking van de inkt verschilt nogal. Op sommige stukken is de inkt helemaal dekkend en op sommige stukken helemaal niet. De inkt is een instant go en is waterproof. Voor de prijs is het een prima inkt.

Je vindt Bombay White in de shop voor €4,95

Dr Ph Martins Pen White
Dr. Ph. Martins Pen White is de best dekkende en witste inkt. De structuur van de inkt is net ietsje fijner dan de Bleedproof White, de inkt heeft wel hetzelfde kalkachtige idee van de Bleedproof en droogt ook mat op. Meestal gebruik ik hem direct uit het potje, zonder de verdunnen met water. Vind je de inkt te dik?Je kan hem ietsje verdunnen met water. De inkt is niet waterproof.

Je vindt de Dr. Ph. Martins Pen White in de shop voor €11,95

Ziller North Wind White
De North Wind White is makkelijk in gebruik. Even goed roeren en je kan beginnen met schrijven. De inkt heeft meteen een fijne substantie. Je hoeft hem ook niet in een ander potje te doen, want Ziller heeft goed over het potje nagedacht. Het inktpotje van de Ziller inkt heeft een wijde opening waar je meteen in kan dippen met je pen.

Deze de beste kwaliteit van de Ziller North Wind White: nadat de inkt droog is de inkt helemaal waterproof. Super handig dus voor enveloppen in ons regenachtige landje. De inkt droogt mat op en varieert een klein beetje in dekking. Op de meeste strokes is de inkt helemaal dekken, maar je hebt ook stukjes waarbij de inkt iets minder dekkend is. 

Je vindt de Ziller North Wind White in de shop voor €7,95

Heb je trouwens de product spoiler in de blog al gezien? As vrijdag komen er weer wat nieuwe dingen online, onder andere de awesome Dinky Dips! Ik ben er echt méga blij mee! Later deze week lees je er meer over. 

Stel je vragen vooral in de comments! 

Liefs,
Judith

 

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items