Doorgaan naar content
Op werkdagen voor 16.00u besteld, dezelfde dag verzonden!
Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

DIY // Zo voer je een envelop! | DIY

door Judith Joosten 21 Aug 2017

In deze blog laat ik je zien hoe ik de envelopliners heb gemaakt voor mijn eigen trouwkaarten. Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik ben getrouwd. Ik had al vaker een trouwkaart ontworpen en wilde die van onszelf natuurlijk ook graag ontwerpen! My goodness, denk er nog maar eens over na voordat je een kaart voor jezelf gaat ontwerpen. Voor jezelf is het heel lastig één ding te kiezen. Voordat ik bij dit ontwerp uit kwam, zijn er de nodige ontwerpen voorbij gekomen. Uiteindelijk was ik super blij met het resultaat en ook een jaar verder vind ik het nog steeds een prachtige kaart.

Onze bruiloft was een grote inspiratiebron voor Splendith. De grote bloemen wilde ik maken als decoratie van onze locatie en uiteraard ging ik mijn enveloppen zelf kalligraferen. Toen alles binnen was, glimlachte de rol glitter inpak papier me toe: dit was perfect voor de envelopliners. Er zat al de nodige tijd in de trouwkaarten, dat ik wel eventjes twijfelde. Ik maakte mezelf wijs: dan doe je het bij een paar kaarten. Voor ik het wist was de hele rol opgeknipt en begon ik al te plakken. Het viel me uiteindelijk best wel mee qua werk en het gaf de uitnodigingen écht wat extra's. Het voelde op die manier als een super feestelijke uitnodiging. Precies was je wilt bij zo'n gelegenheid toch?

Let's get started!

Benodigdheden:

  • Enveloppen
  • Een A4tje als mal, knip hem niet van te dik karton.
  • Dubbelzijdig tape
  • Schaar
  • Papier voor de voering (gebruik dun papier voor het mooiste resultaat)

Stap 1: Maak de Mal
Leg de envelop op het A4tje, en trek hem dan over. Knip hem uit. Daarna knip je aan de onderkant van de mal de hoogte van de plakstrip weg. Pas even of de mal goed in de envelop past en knip hem eventueel wat bij.

Stap 2: Maak de voeringen
​Met de mal teken je de voeringen op je papier en knip daarna de voeringen uit.

Stap 3 Plak de envelop voeringen vast
Plak twee stroken dubbelzijdig tape aan de binnekant van de envelop. Ik plak ze bewust alleen aan de bovenkant vast, zodat de voering ietsje speling houdt naar beneden. Schuif de voering erin, haal daarna het beschermlaagje van het tape af zodat je de voering vast plakt. Vouw daarna het papier op de vouwrand van de envelop. Zo blijft de voering mooi zitten.

Dat was het alweer! Ga je ook proberen om een envelop te voeren? Ik ben benieuwd naar jullie resultaten!

Heb je nog vragen? Stel ze vooral in de comments!

Liefs,
Judith

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items