Doorgaan naar content
Op werkdagen voor 16.00u besteld, dezelfde dag verzonden!

Let op! Vrijdag open tot 15u (ipv16u) ook verzending tot 15u

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

DINKY DIPS

door Judith Joosten 27 Aug 2017

YES, YES, YES they're online! Dips op de dinky dips, haha ja I know: flauw! Het voelt wel als een overwinning dat de dinky dips online staan. Ik heb eerst talloze uren, dagen gezocht naar potjes. Nadat ik het eerste potje had gevonden, ging ik opzoek naar de kleine potjes. Dat was toch wel iets moeilijker! My goodness, wat was ik blij dat ik ze had gevonden! Oke, inmiddels was er denk ik wel twee maanden overheen gegaan. En in die twee maanden had ik dus potjes gevonden. 

Ik zag het niet voor me dat ik honderden gaten zou boren, tenminste rechte gaten. Iedereen kan gaten boren, bij dit klusje moest het natuurlijk allemaal wat preciezer. Dus ik ging een offerte aanvragen bij twee meubelmakers. In bouwmarkten wordt je dus niet serieus genomen als vrouw, maar bij een meubelmaker dus blijkbaar helemaal niet. Het gebeurd zo vaak: gaat Paul met me mee naar een bouwmarkt (vaak om te sjouwen :p) en als je dan iets vraagt praat het winkelpersoneel altijd tegen PAUL! Pff, dus als je bij een bouwmarkt werkt: richt je gewoon op de vrouw als ze iets vraagt ;). De eerste meubelmaker stuurde me letterlijk een mail met: 'het kost €***, ik hoor graag of u hiermee akkoord gaat'. Zonder specificatie oid. Haha, yeah right. En de tweede meubelmaker vond het allemaal erg leuk, zei: dat wordt erg duur en heeft nooit een offerte opgestuurd. Toen was ik wel klaar met de meubelmakers uit mijn omgeving.

Toen kwam het volgende dilemma, hoe ga ik ze dan zelf maken? Ik had een goede boor nodig en de potjes hebben allebei een hele specifieke maat. Wat nu?! De standaard boren maken lelijke gaten, dus ging ik opzoek naar goede boren die ook nog eens per millimeter gingen. Ja voor de Dinky dips heb ik dus hele specifieke *DURE* boren gekocht. Maar ik vond dus wel de perfecte boren, ik was helemaal in m'n sas ;). Ik was er absoluut een paar dagen helemaal gelukkig over. Ik had de boren getest op een hard stuk hout en de gaten werden helemaal zoals ik had verwacht. Toen ik een gaatje ging boren in vuren hout, ontstond het volgende dilemma. Vuren hout was absoluut niet geschikt voor dit werk. 

Twee weken geleden ging ik op zoek naar hout en vond het laatste stukje van de puzzel! Ik vond prachtig hout én met hulp van mijn schoonvader maakte we in een dag de Dinky Dips af. Ik ben een blij ei.

Progress:

Het eind resultaat!
Ik ben er zoó enthousiast over! Alle Dinky Dips stuk voor stuk met de hand gemaakt. Ik heb nu twee verschillende versies gemaakt, één met 4 kleine potjes en één om een groter potje in te zetten. Ik sluit niet uit dat er meerdere versies in de shop komen, voor nu eerst deze twee items.

Waar zijn die Dinky Dips eigenlijk voor?
In de Dinky Dips kan je heel makkelijk kleine hoeveelheden inkt mengen. Dus ga je aan de slag met gouache of ga je een inkt verdunnen? Met een pipet doseer je makkelijk wat inkt en water bij elkaar. Je hoeft zo niet meteen een grote hoeveelheid inkt te maken. In de kleine cups past zowel een kleine penseelpunt als een kalligrafie pen.

Heb je nog vraagjes? Stel ze vooral in de comments!

Je shopt de Dinky dips hier
De Dinky Dip met 4 kleine cups is te koop voor €5,50

Liefs,
Judith

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items