Doorgaan naar content

Op werkdagen voor 16.00u besteld, vandaag verzonden.

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

REVIEW // 'Babe, you got this' van Emelie Sobels

door Judith Joosten 14 Jul 2017

Voor alle business babes review ik het boek 'Babe, you got this'! Ik wilde graag wat meer lezen, dus werd dit boek nummer twee op de lijst. Toevallig op de dag (of de dag na) de boeklancering van Babe you got thisontdekten Paul en ik boekwinkel Colofon in Arnhem. Super leuk om nog steeds nieuwe winkels in je 'eigen' stad te ontdekken. Blijkbaar waren we er al super vaak langsgelopen maar achter een smalle gevel vonden we een hele fijne boekwinkel. 

Om nog op mijn voornemen terug te komen: Om eerlijk te zijn had ik denk al twee jaar geen boek gelezen. Na mijn afstuderen heb ik gewoon geen boek meer aangeraakt. Het was dus echt tijd om daar verandering in te brengen.  Boeken kopen vind ik dus wel leuk maar ze uitlezen is toch wat moeilijker. Herken je dat? Een boekwinkel geeft zoveel inspiratie door de hoeveelheid kennis die je daar kan vinden. Ik mezelf opgelegd om pas een nieuw boek te kopen nadat ik een ander boek had uitgelezen. Cut Flower Garden was het eerste boek dat ik aanschafte, ik had al vanaf februari gemijmerd over het boek en in mijn vakantie bestelde ik het eindelijk. Het hele boek had ik met twee dagen uitgelezen. Lezen is toch wel leuk! Dus: 'Yayyy, tijd om een nieuw boek aan te schaffen.'

In de boekwinkel Colofon zag ik dus toevallig précies het boek liggen en dacht: die gaat mee naar huis. En weer las ik het boek met 2 of misschien 3 dagen uit. I'll let you know why!

Nog even een korte intro van het boek voor degene die er nog niets over gehoord hebben: Voor Babe you got this zijn meer dan twintig inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers geïnterviewd  voor advies. Aan deze vrouwen werden vragen gesteld als: Hoe heb je jouw doelen bereikt, welke misstappen maakte ze en hoe blijf je trouw aan je idealen? Hoe combineer je een ambitieus leven met een sociaal leven? Deze vragen worden in een logische verdeling per hoofdstuk besproken.

1. Herkenning!
Zoveel dingen die in het boek beschreven worden, zijn dingen waar ik tegenaan loop: administratie, werk/privé of bijvoorbeeld samenwerkingen. Als girlboss voelt het weleens alsof je nonstop het wiel uit moet vinden. Altijd on top of your game. Je bent daarin echt niet de enige: go the extra mile, it's never crowded.

2. Duwtje in de goede richting
In het boek worden vrij veel dingen genoemd die je al vaker gehoord hebt​. Voor mij gaf één van die dingen me echt een realisatiemoment. Administratie is  echt niet mijn ding. Dat maak(te) ik dus ook nooit prioriteit.  Je administratie op orde hebben is niet alleen voor de Belastingdienst. Zoals eigenlijk alle vrouwen beaamde in het boek, is dat het gewoon super belangrijk is dat je financieel duidelijkheid hebt voor jezelf. Ik heb meteen mijn BTW aangifte in de eerste week van het kwartaal gedaan en archiveer mijn bonnetjes eindelijk elke week. Yes! Trots momentje.

3. Niet alleen voor Girlbosses maar ook voor ambitieuzes Babes
Ook als werknemer kan je inspiratie uit het boek halen. Het is leuk dat het boek vooral praat over je ambities. Als vrouw kom je voor andere uitdagingen te staan in je carrière. Ik moet er wel bijzeggen dat de meeste vrouwen die geïnterviewd zijn, ondernemers zijn.

4. Down to earth, successen maar ook leren van de fouten van andere Girlbosses
Ben je ook allergisch voor sommige adviesboeken? Droom groot, doe dit en dan ben je succesvol en verdien je bergen geld! Als het zo makkelijk ging, dan zou iedereen toch succesvol zijn? Er is niet één succesformule die je kan volgen om een leuk leven te hebben. Het boek is vanuit een positieve invalshoek geschreven maar de meer 20 vrouwen die ook hun fouten en angsten durven delen. Fijn om dit van verschillende vrouwen te horen. En dat succes je komt aanwaaien: dat zei niemand.

Een reden waarom je het boek niet zou moeten kopen? Als je allergisch bent voor open deuren. Een aantal open deuren kom je zeker, maar het boek is zeker inspirerend!

Bestel Babe, you got this online voor €17,99

Liefs,
Judith

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items