Doorgaan naar content

Op werkdagen voor 16.00u besteld, vandaag verzonden.

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

De webshop is één jaar online: Hoe het allemaal begon!

door Judith Joosten 08 Nov 2017

Vandaag is de verjaardag van de webshop! Dat voelt wel echt als een mijlpaal. Als je iets nieuws start zoals een webshop zijn er altijd mensen die cynische opmerkingen maken zoals: 'de meeste webshops gaan failliet in het eerste jaar'. Well, I'm still going strong! Bij deze een persoonlijk verslag(je) van het afgelopen jaar of eigenlijk jaren!

26 november 2015 studeerde ik af voor mijn studie Creatieve Communicatie. Door aandringen op mijn Hogeschool mocht ik zelfstandig een onderzoek doen, ipv bij een bedrijf. Ik fotografeerde al mijn hele studie en hoe leuk ik dat ook vond, het leek me super tof om iets te verkopen. En ik had een idee over DIY materialen toegankelijk maken en aanbieden in een shop. De hoofdvraag van mijn onderzoek was: 'Hoe Splendith jonge vrouwen motiveren om meer aan 'crafting' te doen?'. Een super interessant onderwerp, maar wat op dat moment meer voelde als een  zwart hoofdstuk van mijn studie. Misschien herken je dat wel van je scriptie? Haha dat was letterlijk een hoop tranen en histerische moment. Het voelde toen als een zure appel maar nu ben ik er heel blij mee dat ik deze kans heb gehad! Dat was namelijk de basis van Splendith.

6 april 2016 maakte  ik de eerste papieren bloem van crêpe-papier. Hiervan heb ik dus ook nog bewijs ;). Voor de foto had ik hem stiekem wel mooier gemaakt want de blaadjes waren echt super slap. Daarna ben ik op zoek gegaan naar beter materiaal omdat ik er heel veel wilde maken als decoratie voor onze bruiloft. Andere voorbereidingen voor onze bruiloft waren de trouwkaarten. Deze heb je misschien al weleens gezien in deze blog? Hiervoor had ik de eerste kennismaking met Finetec ;). Waarschijnlijk heb je meer dan eens gehoord dat ik heel veel materialen uit de VS of andere landen haalde. Zo ook de materialen die ik gebruikte bij al mijn DIY's uit die tijd. Ik miste een webshop die dit verkocht en ik merkte dat moderne kalligrafie erg aantrok en dat er bijna geen shops voor waren. Papieren bloemen maken was natuurlijk nog helemaal geen trend, maar ik was verliefd op het materiaal en de mogelijkheden. Zo groeide langzaam ideetjes voor een assortiment.

Vlak na onze bruiloft 24 juni kon ik het idee niet meer los laten. Toen ben ik opzoek gegaan naar leveranciers, wat een ellendig proces is. Ik heb echt úren gezocht naar goede leveranciers. Echt uren, en als je dan iets niet kan vinden, kan je wanhopig worden of toch gewoon weer doorgaan. En dat is wat ik deed. Ook gaf ik me op voor de Paper Passion: over een stok achter de deur gesproken. Dat was iets om naar toe te werken. Verder las ik me suf, ging naar beurzen en zocht naar nieuwe leveranciers. Wel grappig, toen ik voor deze blog opzoek ging naar foto's kom ik deze periode extreem veel screenshots van inspirerende dingen tegen^^. 

En daar kwamen toen langzaam mijn eerste bestellingen binnen. Van te voren natuurlijk heel goed uitgerekend hoeveel ik waar kon kopen, en dan is het zo bijzonder als alles binnen komt! Haha, de pallet papier was iets teveel van het goede weet ik nu ;). Maar de enige manier hoe ik het in kon kopen. So, one way or the other. De chauffeur keek me echt aan of ik gek was toen ik zei dat ik op één hoog woonde. Haha, ja een beetje gek moet je voor zo'n bestelling ook wel voor zijn. De hele dag hield ik de weersverwachting al in de gaten, en toen de chauffeur kwam stond er over 30 minuten een stortbui. Als een gek heb ik alle dozen één voor één het smalle trappetje opgedragen. Bij de laatste laag begon het al een beetje te spetteren, maar voor de echte regen was alles gelukkig binnen. Ik had 30 minuten sprintjes getrokken, want je rent zo hard als je investering dreigt te verregenen. Je kan waarschijnlijk wel inschatten welke foto ik achteraf had gemaakt haha.

De PaperPassion was een leuke beurs en een hele fijne start van Splendith. Haha, het was mijn eerste beurs en ik had geen idee wat me te wachten stond^^. 's nachts was ik bloemen aan het maken en bijvoorbeeld voor het grote logo heb ik alle letters met de hand en decopeerzaag uitgezaagd want: no money! Als je geen startkapitaal hebt, dan probeer je het op een andere manier mooi te maken en dan kost het tijd, heel veel tijd. TIjdens de beurs had ik letterlijk pijn aan m'n tandvlees, oops. Maar na deze beurs dacht ik: 'this is IT!' Alle enthousiaste reacties gaven zoveel energie! Twee weken na de beurs was m'n shop online en had ik online mijn eerste verkopen gehad. Ik weet nog heel goed wie de eerste bestelling deed.

Inmiddels is onze woonkamer compleet veranderd, net als mijn werkplek! Ook is het assortiment van de shop enorm uitgebreid. De terugblik van het eerste jaar lees je later deze week op de blog <3.

Liefs,
Judith

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items