Doorgaan naar content

Op werkdagen voor 16.00u besteld, vandaag verzonden.

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

KALLIGRAFIE // De penhouder

door Judith Joosten 08 Mar 2018

Degene die de nieuwsbrief hebben gelezen weten dit al: je kan deze maand twee tot drie nieuwe artikelen per week verwachten (op de blog). Het delen van mooie materialen en mijn kennis daarover, vind ik zó leuk! Het blijft lastig om het maken van leuke blogjes te combineren met de shop. Maar met wat planning, gaat het deze maand in ieder geval lukken. Deze blog is de eerste van een hele reeks kalligrafie blogs. De komende maanden komt er elke week een blog online waarin je meer leert over kalligrafie. In deze blog vertel ik je er wat meer over penhouders. Waarschijnlijk heb je gezien dat er twee verschillende soorten penhouders zijn. rechte penhouders maar ook Oblique penhouders. Yup, dat zijn degene met het grappige add-on haakje eraan.

Welke penhouder is het beste geschikt voor een beginner?
Ik zie iedereen weer iets anders aanraden om mee te beginnen, dus ik kan me voorstellen dat het verwarrend is om te kiezen tussen deze aanraders. De reden dat iedereen iets anders aanraad is omdat een penhouder heel persoonlijk is. Iedereen schrijft weer op een andere manier.

Voordat je kan beginnen met het testen van nibs, heb je een nibhouder/penhouder nodig. Je hebt nibhouders in veel verschillende prijsklassen. Natuurlijk hoef je niet meteen de duurste te kopen. Ga je beginnen kan je eventueel deze rechte pen kopen en een Speedball Oblique houder. Dan kan je zelf beslissen welke penhouder het fijnste is. De oblique penhouder helpt je om in een goede hoek te schrijve, dan hoef je daar in het begin niet zo op te focussen. Een rechte penhouder helpt de basics goed onder controle te krijgen.

Wat is het verschil tussen een oblique en een rechte penhouder?
Het verschil in de penhouders zit in de manier in welke hoek de pen naar het papier staat. Traditionele vormen van kalligrafie worden geschreven onder een hoek van 35degree, ook wel cursief genoemd. Een oblique houder is hier speciaal voor geoptimaliseerd. Bij moderne kalligrafie is er geen gewenste hoek. Dus de keuze van een nibhouder komt aan wat voor jou het beste werkt en onder welke hoek je wil schrijven.

Ook voor de nibhouders geldt, probeer er een aantal uit om te kijken wat voor jou het beste werkt. Vragen die je hierbij kan stellen:

Kan je deze pen voor een lange tijd vasthouden?
Wil ik een dunne grip of een wat bredere grip?
Heeft deze pen een fijn gewicht?

Je shopt penhouders hier.

Laat het vooral weten als je nog vraagjes hebt <3. 

Liefs,
Judith

Ps: in de volgende kalligrafie blog vertel ik je hoe je een nib goed in de penhouder kan bevestigen.

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items