Doorgaan naar content
Op werkdagen voor 16.00u besteld, dezelfde dag verzonden!
Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

KALLIGRAFIE // Zo begin je met (moderne) kalligrafie!

door Judith Joosten 22 May 2018

Wat leuk dat je gaat starten met moderne kalligrafie en natuurlijk ook dat je mijn website hebt gevonden. Inmiddels verkoop ik al een tijdje materialen voor moderne kalligrafie. Zo’n drie jaar geleden vond ik jammer dat je in Nederland zo weinig materialen voor kalligrafie kon vinden. Inmiddels heb ik een hele grote collectie aan fijne materialen. Ik vind het altijd super leuk om me te verdiepen in nieuwe materialen en ambachten. Tijd dus om meer met jullie informatie met jullie te delen. De afgelopen tijd heb ik een aantal losse blogs met jullie gedeeld, dit wordt een soort samenvatting hoe je kan starten met kalligrafie. 

Je maakt de beste start met moderne kalligrafie met

Let in deze blog trouwens ook vooral op de links die ik heb geplaatst naar eerdere blogs! Dit is een soort beknopte samenvatting van de informatie die ik eerder heb gegeven :).

De juiste materialen
Begin je met moderne kalligrafie? Dan heb je niet meteen veel materialen nodig. het gebruik van goede kwaliteit materialen is wel belangrijk. Door de juiste materialen te gebruiken, kan je jezelf goed op de techniek richten. Je aandacht gaat dan naar de technieken die je gebruikt, in plaats van dat je gefrustreerd raakt dat je materialen niet doen wat ze eigenlijk zouden moeten doen. Er zijn een aantal materialen nodig voor een basisuitrusting voor moderne kalligrafie.

  • Een penhouder (Recht of Oblique)
  • Een nib (Nikko G, Brause Steno, of bijvoorbeeld deze set)
  • Inkt (sumi is een aanrader)
  • Papier: gebruik goede kwaliteit papier zodat de inkt niet gaat bloeden.

Lees meer in deze blog.

Voorbereiding
Voordat je kan gaan schrijven zijn er een aantal dingen die je moet doen.

De nibs schoonmaken: er blijft altijd wat olie achter op nib tijdens het productieproces. Daarom moet je dat voor gebruik verwijderen. In deze blog leg ik je uit hoe.

De nib bevestigen in de penhouder: dat kan je eerste dilemma worden ;). In deze blog laat ik je zien hoe je de pen kan bevestigen.

De goede houding vinden &de pen op het papier zetten, want je houding is een van de essentiële dingen bij kalligrafie.

Informatie & Nieuwsgierigheid
Als je iemand anders ziet kalligraferen ziet het er waarschijnlijk best makkelijk uit. Het is wel iets moeilijker dan het lijkt, zoals dat met veel dingen het geval is ;). Daarom is het echt belangrijk om eerst wat over kalligrafie te leren. Er zijn heel veel leuke boeken voor kalligrafie, ik heb alvast de leukste boeken voor je geselecteerd: die vind je in de shop.  Een workshop van Joyce (Kijk Kalligrafie) is ook echt een aanrader, dan leer je in een masterclass alle belangrijke skills! Daarnaast heb ik een selectie van de leukste kalligrafieboeken in de shop. Een tijdje geleden deed ik een vergelijking van drie verschillende boeken.

Ben je benieuwd wat leuke kalligrafieblogs zijn? Lees er hier meer over.

En dan oefenen!
Wat eigenlijk het belangrijkste onderdeel is van het leren beheersen van kalligrafie is echt oefenen. Ik herken dat je het liefste alles in één keer wil kunnen. Enjoy the proces! Want elke dag 15-30 minuten zorgt ervoor dat je echt beter leert kalligraferen <3.

Liefs,
Judith

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items