Doorgaan naar content

Op werkdagen voor 16.00u besteld, vandaag verzonden.

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

Wat is er zo bijzonder aan Palomino Blackwing potloden?

door Judith Joosten 08 Apr 2020

De Palomino Blackwing Potloden zijn erg geliefd onder de ‘professionele’ kunstenaars. Naast dat ze er mooi uit zien zijn ze ook nog eens ontzettend fijn.

Wat maakt deze potloden zo geliefd?
De Blackwing potloden worden gemaakt van Japans grafiet. Dit betekent dat je potlood dus erg mooi donker is als je ermee schetst. De huls is gemaakt van cederhout, dit kun je makkelijk glad slijpen. Ook ruikt het erg lekker.

Het potlood is iets langer dan een ‘normaal’ potlood. Dit is super fijn omdat je er dan zwierig mee kan tekenen. 

Wat is het verschil tussen de verschillende kleuren?
De Blackwing potloden komen in drie verschillende kleuren.

  • De grijze (Blackwing 602), deze is het hardste. Hij is het fijnste voor schrijven en vergelijkbaar met een 2B potlood.
  • De witte (Blackwing Pearl) is het middelste potlood. Deze kun je gebruiken voor tekenen en schrijven, je kan hem vergelijken met een 3B potlood.
  • En de zwarte (Blackwing Regular), deze is het zachtste van de drie. Hij is het fijnste om ermee te tekenen en schetsen. Je kan dit potlood vergelijken met een 4B potlood. 

De Blackwing puntenslijper
Dit is een puntenslijper speciaal ontwikkeld voor de Blackwing potloden. Al kun je er natuurlijk ook gewoon andere potloden mee slijpen. Het fijne is dat je met deze puntenslijper eerst het hout slijpt en daarna pas het grafiet. Zo gaat de puntenslijper heel lang mee en krijg je makkelijk hele scherpe punten. Wat ook handig is dat er gelijk twee reservemesjes bij de puntenslijper komt, zo kun je ze altijd makkelijk vervangen.

Een leuk feitje over de potloden.
De productie van Blackwing was tijdelijk gestopt. Echte fans baalden daar zo erg van dat ze op een gegeven moment op eBay voor $40 per stuk werden verkocht. Toen hebben ze toch maar besloten de productie opnieuw in gang te zetten.

Shop de potloden hier.

Liefs,

Judith

 

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items