Doorgaan naar content

Op werkdagen voor 16.00u besteld, vandaag verzonden.

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

Wat voor borduurringen zijn er?

door Judith Joosten 10 Nov 2019

Wanneer je gaat borduren, heb je een borduurring nodig. Een borduurring zorgt ervoor dat jouw stof strak kan spannen. Doe je dat niet, dan zullen je steken nooit zo mooi worden als wanneer je op een strak stuk stof borduurt. Het maakt borduren overigens ook een heel stuk makkelijker. Dubbel voordeel dus! Er is ook in borduurringen voldoende keuze, welke gebruik je waarvoor?

Wat is een borduurring überhaupt?
Een borduurring bestaat altijd uit twee delen, een kleine ring en een wat grotere ring met een sluiting. Door de stof tussen beide ringen te doen en die strak aan te laten sluiten, klem je de stof vast. Als je de stof dus eerst goed strak spant en dan de ring aan draait, heb je een tijdelijk strakgespannen stof. Je kan de stof altijd uit de ring halen, of bijvoorbeeld ter decoratie met ring en al ophangen.

Waarop moet je letten bij de aanschaf van een borduurring?

  • Sluiten de ringen goed op elkaar aan

De twee ringen zijn het sterkste wanneer ze goed aansluiten. Goed op letten dus! 

  • Zit er geen enorme kier tussen de sluiting

Het mooiste is als de sluiting geen grote kier heeft. Met die kier bedoel ik de ruimte die zit tussen de twee houten uiteinden. Een klein beetje ruimte zit er vaak tussen, wat prima is, zolang het maar niet te lang is, dan is het moeilijker om de sluiting strak aan te draaien.

  • Hoe ligt de ring in de hand

Haha ja lekker makkelijk testen vanaf je scherm he ;). Doe dit alleen als je in de winkel staat of als je in m’n shop aan het kijken ben tijdens een beurs.

Verschillen in borduurringen
Right, uit welke van alle soorten moet je nu kiezen. De verschillen tussen borduurringen zie je vaak terug in prijs/kwaliteit, materiaal en vorm. Hierbij een korte uitleg.

Prijs/kwaliteit
Prijs valt vaak als eerste op bij het kiezen van een borduurring. Nu is het vaak dat je voor meer geld ook een betere kwaliteit krijgt. Je hoeft zeker niet meteen de duurste te kopen. Een goedkope ring is handig als je net gaat beginnen. Ben je verder gevorderd dan wil je graag een betere ring hebben. Je herkent de betere kwaliteit vaak aan duurzamere materialen en de sluiting. Bij betere ringen kan je de sluiting aandraaien met een schroevendraaier.

Wil je de ring niet gaan ophangen, maar voor meerdere projecten gebruiken? Dan gebruik je de ring meerdere keren en kan je makkelijker een wat duurdere ring aanschaffen.

Materialen
Borduurringen zijn in allerlei maten te verkrijgen, de meest voorkomende soort is hout gevolgd door bamboe en kunststof.

Hout vind ik zelf het fijnste, hierin heb je ook de meeste keuze qua vormen. Ook tussen houten borduurringen heb je weer kwaliteitsverschil. Het verschil ik kwaliteit zie je terug in de soort hout die er wordt gebruikt. Beukenhout is sterker (en ook wat duurder) dan een andere hout soort.

Bamboo is vaak de meest voordelige versie, bamboe is wel sterk mits ze goed geproduceerd zijn.

Kunststof is ook te verkrijgen. Je hebt bijvoorbeeld van DMC een mooie kunststof variant, waarbij de binnenste ring antislip is. Ik probeer zelf zo weinig mogelijk kunststof te gebruiken en te verkopen, want op de aarde zwerft al genoeg plastic rond. Deze ring gebruik ik dus bewust niet voor het ophangen van items. Ik vind het zonde om steeds weer een kunststof ring te gebruiken. De ring werkt wel erg fijn, dus die gebruik ik wanneer ik alleen tijdelijk de stof in hoef te spannen.

Verschillende vormen
Je hebt borduurringen in een aantal vormen. Rond is de meest voorkomende, maar bijvoorbeeld een ovale ring is ook goed te verkrijgen. Leuk om daar eens mee te variëren, ik zou beginnen met een ronde borduurring.

Borduurringen vs quilting hoops
Borduurringen lijken vanaf de bovenkant gezien heel erg op quiltringen. Quiltringen zijn zeker wel anders, die zijn een stuk dikker dan borduuringen, de opstaande rand is dus hoger. Je kan quiltringen ook gebruiken voor borduren, ze zijn door de dikte wel een stuk zwaarder.

Volgens mij was dat wel alles dat ik kon vertellen over broduurringen, maar mocht je nog vraagjes hebben, stel je ze dan in de comments?

Wat is jouw favoriete borduurring?

Liefs,
Judith

 

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items