Skip to content

Op werkdagen voor 16.00u besteld, vandaag verzonden.

Customer rating 4.9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Search Close

Blog

Onze favoriete pastelpotloden

by Judith Joosten 28 Mar 2024

Welk pastelpotlood moet je nu kiezen? In deze blog noem ik de unieke eigenschappen van de pastel potloden die we in de shop verkopen. In twee andere blogs vergelijk ik wax-/olie kleurpotloden en hierin aquarelpotloden.

Wat zijn pastelpotloden?

Pastelpotloden zijn hele zachte potloden. In de kern van deze potloden zit een soft pastel, de inhoud is dus poederig. Pastelpotloden kun je het beste gebruiken op papier met een korrelige structuur, zodat het pigment goed kan hechten.

Het is ook heel leuk om met pastelpotloden te experimenteren op gekleurd papier! Doordat ze iets harder zijn dan pastelkrijt ofwel soft pastel, zijn pastelpotloden erg geschikt om details aan te brengen in een tekening die je hebt gemaakt met pastelkrijt. Zorg dat je met pastelpotloden van licht naar donker werkt. Donkere kleuren layeren over lichtere kleuren zorgt dat de donkere tinten eruit springen. Als je het andersom zou doen krijg je een vlek en zal het niet lukken om de lichte kleur goed te laten dekken.

Goed om te weten: bij pastelpotloden is het extra belangrijk wat voor soort papier je gebruikt. Papier met een structuur, of een beetje ‘tooth’ zorgt voor de beste resultaten.

In onze shop verkopen we drie verschillende reeksen pastelpotloden:

  • Caran d’Ache Pastel potloden
  • Faber-Castell Pitt potloden
  • Derwent pastel potloden

Caran Pastel – premium optie

De Caran d’Ache Pastel potloden zijn premium pastel potloden, met een prachtige textuur en goede lichtechtheid. Dit zijn prachtige potloden om details aan te brengen op soft pastel werk. Deze potloden zijn beschikbaar in 84 verschillende kleuren. Ze zijn extreem zacht, op een goede manier, waardoor het onder andere makkelijk om een grote area te vullen.

Faber Castell Pitt – betrouwbare optie

De Pitt potloden van Faber-Castell zijn goede en lichtbestendige potloden. De kern is voor pastelpotloden medium hard. Ze hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Derwent Pastel – zachte optie

De Derwent Pastel potloden zijn bekend om hun zachte textuur en uitstekende blend mogelijkheden.

Dat was een korte introductie van deze reeks kleurpotloden in de shop. Hopelijk maakt alle informatie je keuze wat makkelijker

Tip: Ben je er nog niet uit welke je graag wil gebruiken? Bestel eens  van elk potlood dezelfde kleur. Dan kan je ze het beste met elkaar vergelijken. Wil je liever niet zo vaak dezelfde kleur bestellen? Kies van voor verschillende kleuren, die niet in de set zitten die je in gedachten hebt. Zo kan je de potloden even goed uitproberen en daarna ook goed gebruiken als aanvulling.

Heb je nog vragen? Bekijk hier al onze kleurpotloden. Lees nog even verder op onze blog, of stuur ons een berichtje.

Liefs,

Judith

Prev Post
Next Post
Someone recently bought a
[time] ago, from [location]

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Recently Viewed

Edit Option
Terms & Conditions
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items