Een introductie in kleurpotloden

Verschillende kernen

Wax en Olie

Wax- en oliebasis kleurpotloden noem ik in dezelfde categorie, omdat er bij kleurpotloden ook vaak een mix wordt gemaakt van wax en olie. De potloden werken op een vergelijkbare manier.

Hierin zijn wax potloden vaak wat zachter dan olie basis potloden. Een harder potlood houdt een scherpere punt, een zachtere punt heeft een makkelijkere kleurafgifte. Met wax is meestal je papier sneller verzadigd dan met potloden op een olie basis.

Shop deze categorie

Aquarelpotloden

Aquarelpotloden zijn een speciale categorie aan potloden. De kern van deze kleurpotloden is met water op te lossen. Bij een aquarelpotlood is de vulling gemaakt van een wax met pigmenten. Deze wax is oplosbaar in water.

Verder kan je wateroplosbare kleurpotloden gebruiken als een traditioneel potlood, alleen los je kleuren op met water. Deze potloden zijn veelzijdig omdat je zowel nat als droog kan gebruiken.

Shop deze categorie

Pastelpotloden

Pastelpotloden zijn hele zachte potloden. In de kern van deze potloden zit een soft pastel, de inhoud is dus poederig. Pastelpotloden kun je het beste gebruiken op papier met een korrelige structuur, zodat het pigment goed kan hechten.

Doordat ze iets harder zijn dan pastelkrijt ofwel soft pastel, zijn pastelpotloden erg geschikt om details aan te brengen in een tekening die je hebt gemaakt met pastelkrijt.

Shop pastelpotloden

Verschillende wax en olie basis potloden

Onze wax en olie basis potloden

Verschillende aquarelpotloden

Verschillende aquarelpotloden

Over onze pastelpotloden

Pastel potloden