Basics

Hardheid haren

Penselen hebben verschillende soorten 'haren'. Afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt, is daar een type penseel dat het beste past. Er zijn speciale penselen voor aquarel, maar bijvoorbeeld ook voor mixed media. De haren zijn aangepast voor het gewicht van de verf.

De sterkte van de haren bepaalt wat voor soort verf ze kunnen vervoeren. Een aquarel penseel is gericht op het vervoeren en vasthouden van water/verf. Een mixed media penseel heeft vaak vrij stevige haren, zodat ze ook geschikt zijn om zwaardere soorten verf te vervoeren over je papier.

Verschillende vormen

Een rond penseel is de meest gangbare en universele vorm penseel. Je kan daar makkelijk dunne lijnen mee schilderen, maar ook breed uitwaaieren. Het is fijn om hiermee te beginnen. Uiteraard kan het zijn dat voor jou een andere vorm fijn zal werken.

Alleen synthetische penselen

In de shop vind je alleen synthetische penselen. De penselen zijn duurzamer en voordeliger, maar vooral diervriendelijk.
Shop Now

Kwaliteit over kwantiteit

Bij penselen kijk je eerst naar de soort verf die je gaat gebruiken. Afhankelijk van het gewicht en dikte van de verf, pas je de soorten penselen aan. Met één goed penseel, kan je net zoveel als drie slechte penselen. Met 1-3 maten kom je dus al een heel eind.

Onze Aquarel penselen

Onze mixed media penselen

Veelgestelde vragen