PERSONAL // Project pluktuin

De pluktuin gaat er dit jaar komen! Het lijkt me zó leuk om bloemen te kunnen plukken van je eigen planten. Elk jaar rond juni heb ik zoveel spijt dat ik het niet heb geprobeerd. Dus vorig jaar maakte ik al een kleine planning en ben ik wel op tijd begonnen! Vorige week zaterdag heb ik eindelijk wat zaadjes geplant en er zijn inmiddels al heel wat zaadjes uitgekomen! 

Deze blogreeks is trouwens echt een persoonlijk project, en heeft misschien niet zoveel met de webshop te maken. Voel je vrij om de blog over te slaan, het leek me gewoon leuk om mijn ervaringen met jullie te delen. Het kan je sowieso niet ontgaan zijn dat ik geék ben op bloemen, vandaar ook dat ik bij papieren bloemen terecht kwam. Mijn liefde voor bloemen begon al als klein meisje dat ik regelmatig van mijn moeder te horen kreeg dat ik niet zomaar bloemen mocht plukken uit de gemeenteperkjes. Ik maakte dus altijd kleine boeketjes voor mijn moeder. Stiekem denk ik dus dat mijn moeder het niet altijd zo erg vond dat ik soms wat bloemetjes plukte ;). Bloemen heb ik gewoon altijd leuk gevonden, en sindsdien heb ik al meerdere keren geprobeerd om bloemetjes te kweken van zaden. Een pluktuintje is wel weer een stap verder natuurlijk, dus ik ben heel benieuwd hoe het gaat lukken! 

Nu denk je misschien: je woont toch in een flat? Yes, we do. Dus daar gaat het inderdaad niet lukken. Maar dankzij mijn schoonouders kan ik het dus eens uitproberen. Mijn kantoor zit in het achterhuis van mijn schoonouders, die een héle grote tuin hebben. Super lief, dan kan ik meteen elke dag goed de bloemetjes in de gaten houden.

Wat me heel erg op weg heeft geholpen is het boek 'Cut Flower Garden' van Erin Benzakin. Deze kocht ik vorig jaar in juni en in een paar dagen las ik het boek van voor tot achter uit. Erin volgde ik al een hele tijd op instagram, samen met haar familie runt ze een flowerfarm. Haar foto's zijn echt fantastisch en ook deelt ze heel veel over het kweken van bloemen. Het is ook een heel fijn naslagwerk om dingen in het boek op te zoeken. In het boek staat alles fijn per seizoen en per plant geeft Erin aan wat de plantjes nodig hebben en hoe je de bloemen kan knippen etc. Zeker een aanrader dus!

Well: let's get started! Vorige week zaterdag heb ik alvast wat andere zaadjes gehaald bij de Welkoop. Ik had online ergens heel veel leuke en wat bijzondere bloemenzaadjes besteld. In de bevestiging zag ik ineens dat de levertijd vier weken was. Whuuut, ze liepen dus nogal achter met bestellingen inpakken. Vrij onhandig als je in het hoogseizoen zit en je eigenlijk zsm wil beginnen. Leerpuntje dus om de zaadjes nog eerder te bestellen, of gewoon even de levertijd te checken. Eigenlijk wilde ik niet meer zo lang wachten, dus heb ik vast een paar soorten zaadjes gekocht. Het leuke is dat je die echt voor €1-2,- kan kopen, super cheap dus! 

Ik heb vorige week zaterdag vast deze zaadjes in de treetjes gezaaid, in een kweekkwastje gedaan en in de vensterbank gezet. De zaadjes die ik heb gebruikt zijn: snapdragon/leeuwenbekjes, scabiosa, zinnia, verschillende dahlia's, dille en mooie paarse basilicum. Misschien lijkt dit een nogal random selectie, maar de rest komt dus nog. Het zijn allemaal eenjarige plantjes (behalve de dahlia's), en vrij makkelijk om te kweken. 

In een week zijn de zinnia's, dille, basilicum en een aantal zaadjes scabiosa uitgekomen. Het ene kasje is denk ik iets warmer geweest en zijn dus eerder uitgekomen. Oh en er zat wat schimmel bij een paar stukjes, wat niet echt een goed teken is. Ik heb het steeds met de fohn weggehaald, niet heel profi dus haha. Ik ben heel benieuwd of er dat veel effect heeft op de plantjes. Nog steeds veel te leren dus ;).

Liefs,
Judith

The cookie settings on this website are set to 'allow all cookies' to give you the very best experience. Please click Accept Cookies to continue to use the site.
Yay, je hoort erbij! <3
This email has been registered