Meet Joyce van Kijk Kalligrafie

Meet Joyce! In deze blog stelt Joyce zich aan jullie voor. Joyce vind je op warme dagen in haar hangmat op het balkon, bij voorkeur met Saar, haar beagle, opgekruld op schoot. Verder geniet Joyce enorm van een glas rode wijn, een dik boek en flikkerend kaarslicht. De komende tijd schrijft Joyce gastblogs voor Splendith, om je alles te vertellen over moderne kalligrafie. Joyce is queen of calligraphy, dus van wie kan je dan beter leren? 

Vijf jaar geleden vond ik als juf in opleiding een manier om minder met school en stage bezig te zijn - namelijk het veel te intensief plannen van mijn bruiloft. Met een klein studentenbudget en een creatieve achtergrond besloot ik er een heuse ‘do it yourself’ bruiloft van te maken. Uuuuuuren zat ik op Pinterest, wat toen echt nog bol stond van de mintgroene mason-jar met gipskruid versieringen. Tussen al die inspiratie vond ik iets nieuws, iets wat ik nog nooit eerder had gezien: met de hand gekalligrafeerde uitnodigingen en enveloppen. Ik vond het fascinerend en begon te onderzoeken hoe dit werkte en wat dit inhield.

Al snel kwam ik erachter dat dit typisch Amerikaans was en amper in Nederland te verkrijgen. Niet in hoe ík het wilde in ieder geval. Zo ben ik met de meest *shitty* materialen (again; er was hier niets goeds te vinden..) en alle blogs die ik kon vinden, gewoon begonnen met moderne kalligrafie.

Voor mijzelf. Voor onze eigen enveloppen. Het was nooit mijn intentie om hier meer mee te doen. Totdat ik zag wat voor potentie moderne kalligrafie nog had in Nederland. Ik zag de vraag, speelde er op in en ging er helemaal voor. Zo begon mijn ondernemersavontuur en ik heb er geen moment spijt van gehad.

Wat het mij gebracht heeft is onbetaalbaar - namelijk jaren aan vallen en opstaan, doorzettingsvermogen en ervaring in ondernemen. Ik mocht werken voor merken waar ik nooit van durfde te dromen. Tegenwoordig ben ik vooral actief als coach voor beginnende creatieve onderneemsters, maar ik wilde ondanks deze nieuwe stap in mijn onderneming alle kalligrafie ervaring niet verloren laten gaan.

Daarom zullen Judith en ik vanaf vandaag onze krachten bundelen. Met haar prachtige, uitgebreide shop vol kwalitatieve materialen en mijn jarenlange kalligrafie ervaring gaan wij er voor zorgen dat jij alles in huis hebt om een ervaren kalligraaf te worden. Wekelijks vind je hier een blog met praktische kalligrafie tips & zullen we je exclusieve tools sturen in onze e-maillijst. Als je al op mijn e-maillijst staat, dan wéét je dat je hier bij wilt zijn… Of je kalligrafie nu professioneel wilt gaan inzetten of als heerlijke hobby; wij staan voor je klaar.

Meld je hier aan voor onze e-maillijst!

Schrijf je in voor onze mailing list

* indicates required
E-mailadres *
Voornaam
Achternaam
 
 
 
 

Je hoort snel weer van ons!

X.

Joyce en Judith

The cookie settings on this website are set to 'allow all cookies' to give you the very best experience. Please click Accept Cookies to continue to use the site.
Yay, je hoort erbij! <3
This email has been registered